Bomen en struiken; Excursie Stichting het Limburgs Landschap

Foto: Piet Fleuren.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Op woensdag 5 september vindt er weer een excursie plaats met speciale aandacht voor bomen en struiken. De excursie start om 13.30 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. Er wordt een korte wandeling van 1,5 uur gelopen. Aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel.

De Groote Heide in Venlo herbergt veel verschillende bomen, struiken en grassoorten. Minstens tweemaal zo veel als in vergelijkbare natuurgebieden. Bij het aanleggen van het militaire vliegveld zijn vele soorten bomen en struiken aangeplant als camouflage. De grove den is op diverse plaatsen kunnen uitgroeien tot een vliegden. Daarnaast komen er boomsoorten voor die geschikt zijn voor de bosbouw zoals de Douglas-spar en zwarte den. Tijdens deze excursie kunnen wandelaars diverse onverwachte bomen en struiken zien. Voor de verspreiding van zaden, die gezorgd hebben voor deze rijke variatie, zijn ook vogels uit de stad verantwoordelijk. Vele zaden hebben dan ook een luchtreis gemaakt. De gidsen geven uitleg over de vele soorten van kardinaalsmuts tot rode beuk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen