Matthäus Passion verhuist van Martinuskerk naar De Maaspoort

Foto: Passion - De Maaspoort.

De Matthäus Passion in Venlo maakt deel uit van een lange traditie. Al vanaf het begin van het bestaan van De Maaspoort komt het lijdensverhaal bijna jaarlijks terug in de programmering.

In 2013 heeft De Maaspoort, in overleg met philharmonie zuidnederland, de Stichting Venlo Klassiek en de Rotaryclub Venlo (later Lionsclub Venlo), besloten om de Matthäus Passion plaats te laten vinden in de Martinuskerk vanwege de unieke sfeer. Na 5 jaar heeft een uitgebreide evaluatie ertoe geleid dat besloten is om de Matthäus Passion op Goede Vrijdag 30 maart om 19.00 uur terug te laten keren naar De Maaspoort.

Tevredenheid van de gasten
In de afgelopen jaren is elke uitvoering geëvalueerd vanuit het gasttevredenheidsonderzoek. Ondanks de bijzondere beleving van dit prachtige werk in deze omgeving, werd duidelijk dat er diverse verbeterpunten waren:

Parkeren is overdag problematisch (vanwege veel kooptoeristen)
Zichtlijnen in de kerk zijn minder goed dan in de theaterzaal
De lange pauze (evt. met lunch) werd niet door alle gasten gewaardeerd
De tevredenheid van onze gasten staat voorop, hierdoor is in overleg met bovengenoemde partijen de keuze gemaakt de uitvoering weer in de avonduren in de akoestisch- en zichtlijn-technisch prettige Rabobank Venlo zaal van De Maaspoort te plaatsen.

Heeft u al kaarten?
Heeft u al kaarten voor de Matthäus Passion? Dan wordt u persoonlijk benaderd om gezamenlijk uw plaatsen te selecteren in de Rabobank Venlo zaal.

Wilt u kaarten reserveren?
Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week online via www.maaspoort.nl. Of dagelijks aan de theaterkassa. Telefonisch reserveren kan van dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 tot 13.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen