Kinderfeest Allerkinder 28 december Beej Benders

Foto: http://kinderfeestenvenlo.nl/

Donderdag 28 december organiseert Stichting Kinderfeesten Venlo het traditionele kinderfeest Allerkinder. Dit jaar vindt het evenement plaats bij Beej Benders met een vernieuwd programma. Een dag groot zijn, dat is waar het tijdens Allerkinder om draait. Zo mogen de kinderen zich verkleden in oude klederdracht en de catwalk op tijdens de modeshow, gevolgd door een interactief vernieuwd programma.

Allerkinderen
Ieder jaar organiseert Stichting Kinderfeesten Venlo op 28 december het kinderfeest Onnozele Kinderen, in Venlo Allerkinder genoemd. Venlo kent een lange traditie rond het verhaal van Allerkinder en is momenteel nog de enige stad waar deze traditie al zeker meer dan 60 jaar ononderbroken wordt gevierd. Hierdoor heeft het feest dan ook een extra Venloos tintje. De jongens worden volgens de oude traditie gehuld in een colbertjas, een hoed en pijp en soms zelfs met een wandelstok in de hand, en de meisjes krijgen een deftig hoedje, een beetje make-up en misschien zelfs wel een jasje met een bontkraagje. Een dag groot zijn is waar het allemaal om draait.

In Venlo verkleden kinderen zich jaren als vaders of moeders. Ze worden geschminkt en trekken daarna in een optocht door de stad. De organisatie is in handen van Stichting Kinderfeesten Venlo.
Landelijk wordt het feest nog maar in twee gemeentes gevierd. Het kerkelijke kinderfeest is overal ingehaald door Sinterklaas en daarom langzaam vergeten. De stichting is de samenwerking aangegaan met Beej Benders om het feest te behouden.

Vernieuwd programma!
Met nieuwe activiteiten, en de samenwerking met Beej Benders, verwachten we een nog leuker programma neer te zetten. Het programma start om 13.30 uur met verkleden en schminken met aansluitend om 14.00 uur de modeshow. Na de modeshow start het interactieve programma met koekjes bakken, een goochel-show en een speurtocht door de winkel. Het programma eindigt rond 16.00 uur. Ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het programma of een kopje koffie te komen drinken. Kijk voor een speciaal ‘Allerkinder aanbod’ op www.beejbenders.nl.

Aanmelden gewenst
Bij dit gratis evenement zijn alle kinderen van harte uitgenodigd! Aanmelden is gewenst via het aanmeldformulier van Beej Benders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen