Herfstexpositie in D’n Horstgraaf Venlo

Foto: © Marlies Pouls.

In D’n Horstgraaf in Venlo vrolijken lokale en regionale kunstenaars de gangen van het verpleeghuis op.Komende herfst gebeurt dat met schilderijen van Mirjam van de Voort, keramische beelden van Jenny Pouls en keramische beelden en prints van Marlies Pouls.

Marlies Pouls uit Baarlo over haar werk: “Een beeld maken is voor mij als het vertellen van een verhaal. Ik wil dingen die mij bewegen vasthouden en via mijn kunstwerken delen. Gedrag en karakter van mensen zijn van belang. Chemie tussen mensen is voor mij een belangrijk en boeiend gegeven. Mijn prints zijn ontstaan uit digitale fotobewerkingen van de beelden. Hoe ingetogener mijn beelden, des te uitbundiger van kleur de prints!”

Dochter Jenny: “In mijn jeugd zag ik hoe mijn moeder de klei ontdekte. Daardoor ontdekte ik zelf later de echte magie van het materiaal. Je kunt het vormen tot iets nieuws, unieks en blijvends. Mijn handgevormde werk kenmerkt zich door het ‘samenbrengen van emoties’. Het weerspiegelt mijn emotie van het moment, maar roept ook emotie bij de aanschouwer op. Daarbij gebruik ik organische vormen en aardse kleuren.”

Mirjam van de Voort uit Venlo over haar werk: “Warme, expressieve kleuren overheersen en ik schilder bij voorkeur op grotere doeken. Hoofdzakelijk figuratief-expressionistisch, met als onderwerp mensen in allerlei relaties tot elkaar. Nu schilder ik ook landschappen en gebruik ik ook allerlei materialen, Oost-Indische inkt en ecoline in mijn werk. Ik vind de sfeer van een schilderij belangrijker dan de precieze weergave van de werkelijkheid.”

Van 28 augustus tot 4 december 2017 – Open van 9 tot 19 uur – Toegang gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen