Extra vakkrachten in Steyl opgeleid

Foto: Schilder - Stockfoto.

Het WerkgeverServicepunt en VOS Company zijn een gezamenlijk project gestart, de Ambachtsschool Nieuwe Steyl. Een project waarbij werkzoekenden worden opgeleid tot schilder in combinatie met een baan. Vandaag brachten wethouder Hanno Lamers (Werkgelegenheid en Participatie) en directeur Bert Schreurs van VOS Company een bezoek aan het project in Steyl, waar kloosters een nieuw likje verf krijgt.

Doel van het project is om werkzoekenden niet alleen op te leiden, maar ook direct relevante werkervaring op te laten doen in combinatie met een baan. Het unieke van dit project is dat deelnemers direct een inkomen en een arbeidsovereenkomst ontvangen. En ondertussen op de werkvloer les krijgen over het schildersvak. Aan het eind van hun scholing ontvangen ze vervolgens een certificaat.

“Ik ben erg enthousiast over de samenwerking tussen VOS Company en ons WerkgeverServicepunt,” zegt wethouder Lamers. “Werkzoekenden leren het schildersvak, doen ervaring op en verdienen tegelijkertijd een inkomen. Met dit project verstevigen zij hun positie op de arbeidsmarkt substantieel.”

Gelet op het tekort aan vaklieden in de bouw- en onderhoudssector zijn deelnemers ook na deze opleiding verzekerd van voldoende werk bij Vos Company. Dit project komt duidelijk tegemoet aan de groeiende vraag naar schilders in de onderhoudsbranche.
De deelnemers aan dit gecombineerde leer-werktraject nemen het schilderwerk van de kloosters in het dorp onder handen. Daarmee leveren deze werkzoekenden een belangrijke bijdrage aan de restauratie van Kloosterdorp Steyl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen