Pakhuis van Sinterklaas in het Limburgs Museum

Foto: Limburgs Museum.

De Pieten in het pakhuis van Sinterklaas kunnen je hulp goed gebruiken. Wil jij helpen om speelgoed te zoeken in de grote rekken, speelgoed te rangschikken van vroeger naar nu, cadeautjes in te pakken en tenslotte pakjes in de schoorsteen te werpen? Natuurlijk kun je ook oefenen met op het op dak lopen en de voetjes van de vloer te tillen tijdens de Pietengym.

Pakhuis van Sinterklaas
Sinterklaas houdt ervan om onder de mensen te komen. Bijna het hele jaar zit hij alleen met zijn Pieten in het paleis in Spanje. Ook zijn ijverige helpers zijn dol op gezelligheid. Het is best wel leuk met zijn allen in het paleis en je leert er heel veel op de Pieten-School, maar kinderen zien ze weinig. “We verpieteren in Spanje!”, zeggen ze altijd. Daarom zijn de Pieten ook zo uitgelaten als de Pakjesboot in Nederland arriveert en al die duizenden kinderen staan te zwaaien. Dus kom gezellig langs in het Pakhuis van Sinterklaas want de Pakhuis Pieten kunnen wel wat hulp gebruiken!

Wat is er te doen
In het Pakhuis van Sinterklaas kun je de volgende activiteiten ontdekken:
– Speelgoed van vroeger en nu zoeken en vergelijken
– Speelgoed van een verlanglijstje zoeken in de rekken
– Cadeautjes inpakken
– Pakjesmachine bedienen
– Pakjes in de schoorsteen werpen
– Op het dak lopen
– Voetjes van de vloer bij de Pietengym
– Kleuren en tekenen bij de lichttafel

Op bezoek bij Sinterklaas
Tijdens het Pakhuis van Sinterklaas zal de Sint een aantal dagen langs komen om met de kinderen en zijn pieten feest te vieren. Van 22 november t/m 5 december 2017 zal Sinterklaas iedere woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur in het museum zijn.

Entree
Entree is voor volwassen en kinderen vanaf 2 jaar, € 4,00 per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen