[19 november 2017] Sinterklaas intocht Steyl, Tegelen en Belfeld

Foto: Foto ANP / Koen van Weel.

Op zondag 19 november, daags na de landelijke intocht in Dokkum, komt Sinterklaas ook weer naar Steyl, Tegelen en Belfeld.

Zoals hij dat al sinds mensenheugenis doet en waarschijnlijk ook nog heel lang zal blijven doen.

Comité kinderfeesten Tegelen
Dat wil echter niet zeggen dat alles bij het oude blijft. Integendeel, het Comité Kinderfeesten Tegelen heeft in samenspraak met Sinterklaas voor een nieuwe opzet van dit geweldige kinderfeest gekozen.

Bezoek aan Steyl en Tegelen
Sinterklaas komt tussen 14.45 uur en 15.00 uur aan bij het pontveer op Steyl en zal daar ongetwijfeld weer door zeer veel kinderen worden opgewacht en begroet. Sinterklaas zal daar vele kinderen de hand schudden en ook een vriendelijk woord voor hen hebben. Op de podiumwagen, boven op het “museumplein” wordt Sinterklaas dan kort welkom geheten door Bram Ewals, de voorzitter van het Comité Kinderfeesten Tegelen en wethouder Ben Aldewereld.

Intussen zal in Cultureel Centrum De Haandert, zo rond 15.30 uur, een pietendisco beginnen. De disco wordt verzorgd met medewerking van enkele zwarte pieten. Sinterklaas heeft enkele van zijn meest muzikale pieten vooruit gestuurd om samen met de kinderen van Tegelen en Steyl een geweldig feestje te bouwen. Tijdens de disco, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om met de pieten mee te dansen en te zingen vergaat de tijd van wachten op Sinterklaas natuurlijk een stuk sneller. Hoogtepunt van de middag in de Haandert zal het bezoek van Sinterklaas zijn. Hij komt vanuit Steyl rechtstreeks naar de Haandert om zo veel mogelijk tijd bij de kinderen te kunnen zijn. In de Haandert heeft Sinterklaas, zeker na afloop van de pietendisco, nog veel meer tijd om de kinderen te begroeten en bovendien heeft hij daar voor alle kinderen een heerlijk verrassing.

Om vanuit Steyl zo snel mogelijk naar de Haandert te kunnen gaan, overbrugt Sinterklaas deze afstand met de bus. De tijd die gewonnen wordt door de lange weg van Steyl naar de Haandert per bus af te leggen, kan Sinterklaas nu extra aan de kinderen in de Haandert besteden. Met de pietendisco hopen we weer meer kinderen en hun ouders richting Haandert te trekken.

Ook de officiële ontvangst van Sinterklaas in Tegelen door het college van burgemeester en wethouders, dit jaar in de Haandert plaatsvinden. Al met al krijgt het programma in de Haandert veel meer allure en Sinterklaas en het Comité Kinderfeesten Tegelen hopen dan ook extra veel kinderen (en hun ouders) in de Haandert te kunnen begroeten.

Bezoek aan Belfeld
Sinterklaas en zijn pieten zullen vandaag ook naar Belfeld komen om de kinderen te begroeten.

Zoals elk jaar verzorgt het KOW de intocht van Sinterklaas. De goed heiligman komt om 14.00 uur met zijn stoomboot aan de loswal bij de Maas (aan het einde de Maasstraat) aan. De route van de intoch is als volgt: Maastraat, Urbanusstraat, rotonde ’t Raadhuis, Markt, Koninginneplein, Julianastraat, Stevensplein. Aansluitend is het grote intochfeest in De Hamar van Belfeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen