Jacobs Budgetplant boos over weigering verkoop carnavalskleding

Foto: viecuri.nl

Jacobs Budgetplant is boos op de gemeente Venlo. Het bedrijf wil, net als tuincentrum Leurs, carnavalskleding verkopen, maar de gemeente wees de aanvraag onlangs af.

De verkoop van carnavalsartikelen zou volgens de gemeente Venlo in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Voorkeursbehandeling
De eigenaar van Budgetplant Jacobs, Ron Jacobs, vindt dat de gemeente met twee maten meet. Vorig jaar kreeg tuincentrum Leurs, eveneens in Venlo, namelijk wel toestemming om carnavalsspullen te verkopen. Ron Jacobs is hier boos over en spreekt van een voorkeursbehandeling.

Locaties
Volgens de gemeente Venlo krijgt Leurs helemaal geen voorkeursbehandeling. Een woordvoerder legt in De Limburg uit dat de afwijzing van Jacobs te maken heeft met de locatie van het tuincentrum. Leurs ligt op een Perifere Detailhandelslocatie, bij het Trefcenter, terwijl Budgetplant Jacobs een op zichzelf staand tuincentrum is.

Op de ene locatie is het wel toegestaan om carnavalsartikelen te verkopen, op de andere locatie niet.

Hoewel de gemeente de aanvraag van Jacobs formeel heeft afgewezen, is de kwestie volgens de woordvoerder nog niet definitief afgedaan.

Tuincentrum Leurs begon vorig seizoen voor het eerst met de verkoop van carnavalsspullen. Het tuincentrum raakte in opspraak toen drie andere bedrijven de actie ‘illegaal’noemden en een kort geding aanspanden. Hoewel de gemeente in eerste instantie de verkoop verbood, oordeelde de rechter dat het tuincentrum door mocht gaan met de verkoop.

Bron De Limburger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen