Genomineerden Groene Lintje 2017 bekend

Foto: Het ‘Groene Lintje’ - Groen Links.

Al een aantal jaren reikt GroenLinks Venlo een Groen Lintje uit. Het Groene Lintje is een initiatief van GroenLinks en is bedoeld als beloning, aanmoediging en compliment voor bedrijven, organisaties en personen die zich inzetten voor een duurzame en groene samenleving.

De Genomineerden van 2017 zijn bekend: Samenstroom, Zomerparkfeest en Duurzame Wijk Venlo-Zuid.

Samenstroom
Samenstroom is ontstaan op initiatief van een groep mensen die iets willen doen voor het milieu. Zij
proberen energievoorzieningen zo dicht mogelijk bij de gebruiker te krijgen. Zij zijn een
energiecoöperatie en zij gaan 2 windmolens in Venlo beheren. Inwoners van gemeente Venlo
kunnen aandeelhouder worden. Dit jaar hadden zij samen met het Zomerparkfeest een zonnebloem
met zonnepanelen als blaadjes waar bezoekers hun mobiele telefoon konden opladen.

Zomerparkfeest
Het zomerparkfeest probeert al een paar jaar om een zo duurzaam mogelijk festival te zijn. Zij maken gebruik van zuinige LED-lampen, ecologische schoonmaakmiddelen en C2C wc-papier. Zij hebben de dieselaggregaten vervangen door een vast stroompunt met groene stroom. Zij willen op deze manier het bewustzijn van burgers en bedrijven vergroten over de mogelijkheden om samen te werken naar lokale, schone energie.

Duurzame wijk Venlo-Zuid
In Venlo-Zuid is een initiatief ontstaan van enkele bewoners over een gemeenschappelijke aanpak en aanschaf van duurzame energie. Zij proberen enkele projecten op te zetten zoals een ecologische stadstuin, rijden in elektrische auto’s en een auto delen.

Uitnodiging
Op 28 oktober gaat GroenLinks Venlo op bezoek bij alle genomineerden. Hier halen zij dan informatie op over de genomineerden en op basis daarvan wordt er bepaald wie dit jaar het Groene Lintje wint. Wie mee wil gaan op 28 oktober kan zich aanmelden bij [email protected]

De uitreiking van het Groene Lintje 2017 is op 17 november om 17.00 uur bij Beleefboerderij Wielewaal op de Leutherweg 218.
Iedereen is daarvoor van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen