112

OM: Tbs versoepelingen voor man die René Steegmans doodsloeg

Foto: © Antares.

Khalid Lakhlifi (37), de man die René Steegmans in 2002 in Venlo doodsloeg, mag van justitie aan de volgende fase van zijn tbs-traject beginnen.

Hij zal dan niet meer langer onder toezicht staan van de tbs-kliniek, maar de reclassering zal hem verder gaan begeleiden naar een terugkeer in de maatschappij zo werd maandag bekend tijdens een rechtszitting in Roermond. “De recidive wordt heel laag ingeschat. Hij moet de kans krijgen om met stapjes vooruit te kunnen gaan” aldus de officier van justitie.

Respect voor ouderen
René Steegmans sprak twee jongens aan die met hun scooter rakelings langs een oude vrouw scheurden op de parkeerplaats van supermarkt Jan Linders. Volgens getuigen vroeg hij om enig respect voor ouderen. De toen achttienjarige Khalid Lakhlifi en zijn vriend richtten hun woede op René Steegmans en sloegen en schopten hem. René Steegmans werd met zwaar hersenletsel opgenomen in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar hij een dag later overleed.

Voorwaarden
Als de rechtbank een voorwaardelijk einde maakt aan de dwangverpleging, is Khalid dus weer een stapje dichter bij een terugkeer in de maatschappij. De Venlonaar moet zich dan wel aan enkele voorwaarden houden.

Volgende week vrijdag beslist de rechtbank hoe het tbs-traject verder gaat verlopen.

Lees ook: Dader van René Steegmans op de vlucht voor politie – artikel uit 2017.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen