112

Dader van René Steegmans op de vlucht voor politie

Foto: © Antares.

De man die René Steegmans in oktober van 2002 doodsloeg in Venlo, is op de vlucht geslagen voordat hij begon met zijn nieuwe tbs-behandeling.

Hij zegt tegen L1 dat hij is ondergedoken. Justitie bevestigt dat de man is verdwenen en naar hem op zoek is aldus 1Limburg.

Khalid Lakhlifi zit aan het einde van zijn tbs-behandeling. Dat betekent dat hij zelfstandig woont, maar wel begeleiding krijgt. Hij had dinsdag moeten verschijnen op een afspraak met de reclassering, maar dat heeft hij geweigerd. Hij zou eigenlijk weer opgenomen moeten worden in een tbs-instelling, maar hij is sinds dinsdag spoorloos: “Ik zit ondergedoken en ben op de vlucht voor politie en recherche, ” zegt hij tegen de redactie van L1.

Respect voor ouderen
René Steegmans sprak twee jongens aan die met hun scooter rakelings langs een oude vrouw scheurden op de parkeerplaats van supermarkt Jan Linders. Volgens getuigen vroeg hij om enig respect voor ouderen. De toen achttienjarige Khalid Lakhlifi en zijn vriend richtten hun woede op René Steegmans en sloegen en schopten hem. René Steegmans werd met zwaar hersenletsel opgenomen in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar hij een dag later overleed.

De toen 18-jarige Khalid werd veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs en wordt nog steeds verplicht behandeld.

Bron van artikel 1Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen