112

Strafkorting aangeboden voor kroongetuige ‘vergismoord’

Foto: © https://www.euscoop.com/

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de zaak rond de moord op Tanja Gurskaja in Venlo met verdachte Dennis W. (38) uit Tegelen de afspraak gemaakt over zes jaar strafkorting.

Dat meldt De Limburger.

Kroongetuige
Het OM zal geen twintig maar veertien jaar celstraf eisen tegen W. voor zijn rol bij de moord. Justitie heeft W. als kroongetuige aangemerkt en afspraken gemaakt over een beschermingsprogramma.

Op donderdagavond 25 oktober 2012 werd de 39-jarige Tanja Gurskaja doodgeschoten. In April 2013 wordt John B. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Zij zouden bij vergissing Tanja Gurskaja voor haar woning aan de Lovendaalseweg in Venlo hebben gedood. John B. Zat al eerder in de cel voor deze moordzaak.

De verdachte W. verklaarde bij de politie dat John B. de opdrachtgever is voor de moord. Gurskaja’s man Wilmo Rebel, een ex-zakenpartner van B., zou het eigenlijke doelwit zijn geweest.

Geweten
 “Mijn cliënt wilde het zwijgen doorbreken omdat hij last kreeg van zijn geweten. De gedachten die hij meedroeg over de dood van een moeder van drie kinderen werden ondraaglijk. Hij wilde uit het milieu. Hij wist dat praten zou betekenen dat hij aan een nieuwe toekomst elders moest gaan denken.” aldus advocaat Onno de Jong.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen