112

Kortere celstraf in hoger beroep voor gewelddadige overval 88-jarige man

Foto: © https://www.euscoop.com/

De Venlonaar Squan C. heeft in hoger beroep een jaar korter gevangenisstraf gekregen voor een gewelddadige overval op een 88-jarige man uit Oss aldus het Brabants dagblad.

De Venlonaar heeft geen zes jaar gevangenis maar vijf jaar gekregen met zijn hoger beroep in de zaak van een gewelddadige overval op een 88-jarige bewoner van de Heischeutstraat in Oss. Voor Sam B. is de straf van zes jaar gehandhaafd. Het tweetal ontkenden in eerste aanleg elke betrokkenheid bij de overval, waarbij het hoogbejaarde slachtoffer werd bedreigd, gekneveld en mishandeld.

Het gerechtshof kwam tot een strafvermindering van Squan, omdat hij in hoger beroep berouw toonde en probeert weer op het rechte pad te komen. Zo volgt de Venlonaar cursussen en wil hij vanuit zijn cel een hbo-studie beginnen. Sam B. bleef ook in hoger beroep ontkennen dat hij betrokken was bij de overval.

Vastgebonden en beroofd
De 88-jarige man werd op 11 mei 2016 op klaarlichte dag in zijn eigen woning in Oss overvallen. De overvallers dreigden met een vuurwapen, gaven het slachtoffer meerdere klappen tegen zijn hoofd, er werd een deken over zijn hoofd gegooid en hij werd aan zijn enkels en handen vastgebonden. De verdachten zijn er vandoor gegaan met ongeveer 1300 euro en een aantal sieraden van de overleden vrouw van het slachtoffer.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen