Regio Venlo-Venray behaalt derde plaats bij verkiezing Logistieke Hotspot

Foto: Logistiek- Pixabay.

De regio Venlo-Venray wist in het verleden maar liefst zeven keer de verkiezing Logistieke Hotspot van het jaar te winnen. Echter gaat dit jaar gaat de regio West-Brabant met deze prijs aan de haal en moet de Noord-Limburgse regio genoegen nemen met een derde plek. Dat is de laagste notering sinds de start van deze verkiezing in 2006.

De  jury vindt vooral de krapte op de arbeidsmarkt in Noord-Limburg een probleem. De regio scoort dit jaar met een achtste plaats op dit criterium zeer laag. West-Brabant en Tilburg-Waalwijk eindigen hier aanzienlijk hoger op respectievelijk plaats 2 en 3.

Voor West-Brabant is het de vijfde keer dat het deze prijs wint

Logistieke hotspot Venlo-Venray ‘slechts’ derde
Venlo-Venray is in de uitslag op de derde positie is geëindigd. De Noord-Limburgse regio won sinds het begin van de logistieke hotspot van het jaar verkiezing in 2006 maar liefst 7 keer en eindigde nog nooit lager dan plaats 2. Dit jaar moet Venlo-Venray dus genoegen nemen met een derde plaats. De regio scoort dit jaar laag met een achtste plaats op het criterium beschikbaarheid personeel. West-Brabant en Tilburg-Waalwijk eindigen hier een aanzienlijk hoger op respectievelijk plaats 2 en 3 achter Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein en Vianen (zie ook kader logistieke hotspot ‘Utrecht’ wint 2 subcategorieën). “Venlo-Venray heeft grote moeite om vacatures in te vullen”, reageert een van de panelleden in zijn commentaar op het criterium beschikbaarheid van personeel.

27 experts brachten stemmen uit
Voor het bepalen van de ranking van 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland heeft Logistiek een panel van 27 experts, logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers, de diverse regio’s aan de hand van een anonieme online enquête laten vergelijken op basis van zes criteria:

  • Beschikbaarheid van geschikt personeel
  • Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
  • Medewerking van overheid/gemeenten
  • Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
  • Aanwezigheid van goede infrastructuur
  • Bereikbaarheid van logistieke knooppunten

Reacties