112

Venlose bejaarde verdachte van kindermisbruik al eerder veroordeeld

Foto: Misbruik/archieffoto. - Schutterstock

André V., de 75-jarige man die jarenlang kinderen zou hebben misbruikt op camping De Somerense Vennen in Noord-Brabant, is al eerder veroordeeld voor ontucht met een minderjarige. Dat meldt de rechtbank Limburg aan Omroep Brabant.

Camping
Vorige week werd de Venlonaar, die nu in Lierop woont, opgepakt op een Noord-Brabantse camping. De man die op de camping bekend stond als ‘opafiguur’, zou een meisje misbruikt hebben over een periode van 17 jaar.

Eerder de fout ingegaan
De Brabantse omroep weet nu te melden dat André V. al vaker de fout in is gegaan. In 2002 legde de rechtbank van Roermond hem namelijk een jaar cel op, waarvan 337 dagen voorwaardelijk en met een proeftijd van drie jaar.
Ook kreeg de man een taakstraf van 240 uur.

Lees ook: Venlose bejaarde man vast voor kindermisbruik op camping.

Ontucht
De man kreeg de straf voor het “ontucht plegen met een aan zijn zorg, opleiding of waakzaamheid toevertrouwde minderjarige.” De ontucht vond plaats gedurende twee periodes, twee maanden in 1999 en een week in 2001.
Details over de leeftijd van het slachtoffer en de verhouding van het slachtoffer tot André V. wil de rechtbank niet geven. Ook is onduidelijk wat de ontucht precies heeft ingehouden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen