Home Instead Midden-Limburg haalt ouderen uit isolement

Foto: www.linkedin.com

Roermond -02-05-2016 – Op 16 mei 2016 start Rinaldo Koppen zijn eigen Home Instead Thuisservice voor senioren in de regio Midden-Limburg.

De kern van het Home Instead concept is persoonlijke aandacht die, met deze nieuwe vestiging, wordt geleverd aan senioren in Midden-Limburg. Home Instead levert een wezenlijke bijdrage aan de oplossing voor het vergrijzingsprobleem in de wereld. CAREGivers van Home Instead Thuisservice zorgen ervoor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig, gezond en onafhankelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. De Limburgse vestiging van Rinaldo Koppen is de 13e franchiseonderneming van Home Instead in Nederland.

CAREGivers (zorgverleners) van Home Instead Thuisservice bieden ‘metgezelschap’, hulp in & om huis en persoonlijke verzorging. De ondersteuning die wordt verleend is aangepast aan de persoonlijke behoefte en afgestemd op de specifieke individuele wensen van de klant en zijn of haar omgeving, zoals persoonsgerichte hulp in de laatste levensfase, begeleiding bij dementie en andere chronische ziekten.

Eigen onderneming

“In mijn vorige functie als Retail manager merkte ik mijn voorliefde om ouderen te helpen. Die was zo sterk dat ik besloot om de opleiding Maatschappelijke Werk en Dienstverlening voor Ouderen te gaan volgen”, vertelt Rinaldo Koppen. “Mijn eigen moeder heeft jarenlang de zorg voor haar ouders gedragen. Haar vader was longpatiënt en haar moeder kreeg Alzheimer. Na jaren mantelzorgen moest mijn moeder mijn oma noodgedwongen naar een verpleeghuis laten gaan waar ze snel achteruit ging. Niet lang na het overlijden van mijn oma overleed mijn opa. Ondersteuning van een CAREGiver zou voor mijn moeder een uitkomst zijn geweest. De beslissing om je ouders na meer dan veertig jaar te scheiden en je moeder in een tehuis achter te laten was voor haar enorm zwaar. Met Home Instead Midden-Limburg hoop ik veel mensen dit leed te kunnen besparen”, aldus Koppen.

“De keuze voor Home Instead Thuisservice was snel gemaakt toen ik met de opleiding startte. De moederorganisatie draagt het belang uit van persoonlijke service, begeleiding en ondersteuning voor senioren, en levert mij de expertise en kennis om te leren. Zo kan ik me concentreren op de inhoud van ons vak: het helpen van senioren. Het is een uitdaging om mijn eigen franchiseonderneming in Midden-Limburg op te bouwen met niet-medische dienstverlening die een steeds belangrijkere rol speelt in onze maatschappij.”

Rinaldo Koppen
Rinaldo Koppen

Zo lang mogelijk thuis

Uit onderzoek blijkt dat zowel de thuis- als uitwonenden betere zorg willen. Meer persoonlijke en langdurige aandacht, zorg op het moment dat het hen uitkomt én een eigen inbreng over de zorg die ze nodig hebben. Om de kosten van zorg terug te dringen zet de overheid sterk in op het zo veel en zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen. Verzorgings- en verpleeghuizen verdwijnen grotendeels; alleen senioren met een hoge zorgvraagindicatie komen nog voor dergelijke opvang in aanmerking.

Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is een niet-medische dienstverlener voor senioren. Home Instead Thuisservice Nederland maakt onderdeel uit van Home Instead Senior Care, ’s werelds grootste dienstverlener op dit gebied. Ruim 65.000 professioneel getrainde CAREGivers in veertien landen verlenen jaarlijks ruim 50 miljoen uur dienstverlening aan (voornamelijk) ouderen. Home Instead Thuisservice Nederland heeft dertien vestigingen waarvan twee eigen en elf franchise.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen