Resto VanHarte en IKC de Geluksvogel starten met kinderkookworkshops op school

Foto: © KinderResto.

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en basisschool IKC de Geluksvogel starten met het aanbieden van een serie KinderResto middagen. Tijdens het KinderResto leren kinderen in een reeks van acht kookworkshops op school over gezond eten en een gezonde leefstijl.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 oktober. De laatste (feestelijke) bijeenkomst is op woensdag 16 december. Deelname is voor de kinderen en ouders volledig gratis.

Resto VanHarte organiseert op diverse locaties in Maastricht een sociale eettafel waarbij er gekookt wordt door vrijwilligers en waar iedereen uit de buurt een hapje kan komen eten. Mede dankzij de steun van de Gemeente Maastricht is Resto VanHarte al tien jaar actief in de stad en werkt onder andere samen met Trajekt en Envida. Sinds 2018 biedt de stichting onder de noemer KinderResto ook activiteiten aan voor kinderen.

Tijdens het KinderResto gaan twee coaches samen met de kinderen koken. Op een speelse en luchtige manier komen diverse onderwerpen als vitaminen, sporten en bewegen, zoet en suiker, slapen en ontspannen aan bod. Tijdens het koken werken de kinderen ook aan hun sociale, creatieve en communicatieve vaardigheden. Er worden thema’s behandeld als bewegen, gezonde voeding, omgaan met pesten, sociale omgangsvormen en meer.

Resto VanHarte is blij in IKC de Geluksvogel de juiste partner gevonden te hebben om het KinderResto samen mee uit te voeren. IKC de Geluksvogel heeft het predikaat ‘Gezonde School’. De activiteit past dan ook goed binnen het beleid en visie van de school. “Alle kinderen verdienen een kans op een gezond leven en toekomst, hiermee leggen we hopelijk de basis voor het besef bij de kinderen wat goed voor ze is, zodat ze zelfstandig nu en ook later de juiste keuzes maken”, aldus Tom Heijnens, Restomanager Maastricht.

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Reacties