Tijdelijke openbare toiletten binnenstad; extra bemanning gezocht

Foto: Sjaan - © Astrid Roox.

Vanaf komende zaterdag kunnen bezoekers van de binnenstad gebruik maken van een tijdelijke toiletvoorziening achter het stadhuis. Janine Peeters – beter bekend als toiletjuffrouw Sjaan – zal gedurende tenminste vier weken tijdens de openingstijden van de winkels zorgen voor schone en corona-proof wc’s. Gemeente Venlo en Venlo Partners maken de toiletvoorziening mogelijk.

Sjaan nodigt Venlose verenigingen uit om te helpen bij de bemanning van de toiletlocatie en zo een centje bij te verdienen.

Sjaan
Na de eerste lockdown in maart nam Janine Peeters het initiatief om toiletten in de binnenstad te plaatsen. Binnen no-time groeide haar alter ego ‘Sjaan’ uit tot een klein fenomeen. Inmiddels heeft ze een hele lijn aan hygiëne producten zoals handgel en tissues. Met de tweede sluiting van de horeca is Janine meteen weer in actie gekomen. “Bezoekers van de binnenstad moeten toch naar het toilet kunnen als ze hun inkopen doen. Zeker nu de belangrijke maanden voor de binnenstad er aan komen, wil ik er zijn voor mensen met hoge nood.”

Vrijwilligers
Sjaan is nog op zoek naar verenigingen die willen helpen om de toiletvoorziening te bemannen. “De meeste verenigingen hebben dit jaar nauwelijks een centje kunnen bijverdienen, door mij te helpen in Sjaan’s Toiletten Toko kunnen ze de kas spekken met een kleine vergoeding voor hun uren én het toiletgeld.” Geïnteresseerden kunnen zich melden via [email protected]

Toiletten binnenstad
Naast de tijdelijke voorziening achter het stadhuis kan er momenteel ook bij 2 Brüder en bij Q-Park Nolensgarage (westwand ingang, -2) gebruik gemaakt worden van toiletten. Deze twee zijn ook toegankelijk voor mindervaliden.
Daarnaast zijn de plaskruisen, op de Jorisstraat en de Picardie, voor de heren beschikbaar.

Reacties