Naar het terras, restaurant of museum; Het mag weer!

Foto: © Astrid Roox.

Per 1 juni versoepelen in Nederland opnieuw enkele maatregelen. Dit geldt onder meer voor groepen, horeca, onderwijs en culturele instellingen. Restaurants, cafés, bioscoopzalen, concertzalen, theaters en culturele instellingen mogen vanaf 1 juni binnen, maximaal 30 mensen ontvangen.

Dit is exclusief het personeel. Als voorwaarde geldt dat gasten moeten reserveren, en dat eerst een controlegesprek plaatsvindt. Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand.

Je hele familie of vriendenkring uitnodigen voor een borreltje of etentje is niet mogelijk. Een horecagelegenheid bezoeken kan met maximaal vier personen. Voor huishoudens geldt de uitzondering als die bestaan uit meer dan vier personen.

Ook de terrassen gaan tweede Pinksterdag, om 12.00 uur, weer open. Hiervoor geldt dat iedereen aan een tafeltje zit en dat gasten en personeel 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Dubbeldeks terras
Mensen die in de komende weken een terrasje gaan pikken op De Markt, krijgen de keuze om boven of beneden te gaan zitten. Het dubbeldeks terras van Café Restaurant Central is klaar voor de eerste bezoekers.  Op het terras (boven en beneden) zullen straks ongeveer 50 zitplaatsen zijn.

1 juli
Als de corona-ontwikkelingen zich gunstig blijven ontwikkelen gaan sportscholen en fitnessclubs, sauna’s en wellness, sport- en verenigingskantines en casino’s en speelhallen open per 1 juli. Voor deze categorieën gold eerder 1 september als openingsdatum.

Hierover besluit het kabinet eind juni. Ook gaan ze dan kijken naar overige binnensporten.

Buiten sporten tot en met 18 jaar
Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen vanaf 1 juni (georganiseerd en begeleid door sportverenigingen of professionals) buiten sporten zonder 1,5 meter afstand. Die versoepeling gold al voor kinderen tot en met 12 jaar. Sportwedstrijden blijven wel verboden.

Basisregels
De basisregels blijven van kracht, zoals: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, vermijd drukte, thuis blijven bij klachten en zoveel mogelijk thuiswerken.

Reacties