Voedselhulp Blerick is Stichting geworden

Foto: © Gino Verheijden.

Persbericht van Stichting Voedselhulp Blerick  –  Sinds 29 maart is het officieel Stichting Voedselhulp Blerick. Nadat Hans, Joop en Gino op een bijzondere wijze, namelijk digitaal de volmachten hebben getekend is door Notaris Miriam Johanna Josephina Barbara Peters Backus de akte getekend.

Voedselhulp Blerick is als burgerinitiatief in juni 2012 begonnen in de wijk Vossener Blerick gemeente Venlo. En was toen nog kleinschalig om enkele personen te helpen, die vanuit een opvang terug wilde naar de normale maatschappij. Al snel groeide het aantal cliënten, vooral na de crisis tijd die we allemaal nog niet vergeten zijn, kwamen er veel cliënten bij die door de regelgeving niet langer gebruik mochten maken van de reguliere voedselbank, maar nog niet uit de problemen waren. Nu heden ten dagen verzorgen wij tussen de 60 tot 80 personen die anders tussen wal en schip zouden geraken.

Op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat alleen een voedselpakketje meegeven niet de problemen van de cliënten oplost. Samen met mijn vrouw Charlotte hebben we plannen uitgewerkt, en kunnen realiseren, in de vorm van en internetcafé, een open inloop om cliënten onder begeleiding gebruik te laten maken van de digitale mogelijkheden, tevens fungeer ik als aanspreekpunt op allerhande gebied, niet omdat ik overal antwoord op weet, maar ik kan de cliënten wel doorverwijzen naar deskundige op verschillende fronten.

Charlotte haar hobby is binnen de Voedselhulp Blerick uitgegooid tot een ware creativiteit ontspannend met workshops voor jong en oud.Er zijn nog meer plannen in de maak om de leefomstandigheden van cliënten te verbeteren met als doel een terugkeer in de normale maatschappij. Daar kunt U ons bij helpen, een kleine financiële bijdrage is al een groot gewin in de situatie waarin we nu verkeren.

Al met al is Voedselhulp Blerick een steeds meer uitgebreidere organisatie geworden, waar mensen met een zeer kleine portemonnee actief en ontspannend naar een betere toekomst kunnen werken.  Door deze ontwikkelingen, was het wenselijk een deugdelijk bestuur aan boord te hebben. Vandaar dat wij sinds 31 maart officieel STICHTING VOEDSELHULP BLERICK zijn geworden,  Met de volgende bestuursleden Hans voorzitter, Joop secretaris en Gino penningmeester.

Stichting Voedselhulp Blerick
06-81655512
[email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen