Kunsttaxatie tijdens Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen

Foto: © Kasteeltuinen Arcen.

Tijdens het weekend van 27 en 28 juli houdt Kasteeltuinen Arcen een weekend lang open atelier voor meer dan dertig kunstenaars. Verspreid over het park werken schilders, tekenaars, beeldhouwers, edelsmeden en kunstenaars aan hun kunstwerken.

Dit jaar voegt Kasteeltuinen Arcen een nieuw onderdeel toe aan het programma; bezoekers aan het Kunstweekend kunnen namelijk hun kunstwerken en curiosa laten taxeren door Art Dumay-Foederer uit Nuenen.  Bovendien is in de water- en beeldentuin een nieuwe beeldenexpositie te bewonderen.

De Kasteeltuinen als canvas
Kunstenaars laten zich het hele weekend inspireren door een van de meest veelzijdige planten- en bloemenpark van Europa. Zij stellen zich verdeeld over het park op waardoor bezoekers van het park mee kunnen kijken en zo het creatieproces van dichtbij meemaken. De kunstenaars geven antwoord op vragen en
bieden inzicht in hun werkmethode en inspiratiebronnen. Alle disciplines van de beeldende kunst zijn goed vertegenwoordigd tijdens Kunstweekend. Naast kunstenaars die met brons, staal en glas werken zijn er ook kunstenaars die voor hun kunstwerken seleniet, RVS, of Powertex toepassen als hoofdbestanddeel.

Kunst & Curiosa taxeren
Dit jaar is het mogelijk om in het park eigen kunst te laten taxeren. Bezoekers aan het Kunstweekend die altijd al hebben willen weten wat het verhaal achter het schilderij aan de muur of een erfstuk is kunnen op zondag 28 juli tussen 13.00 en 17.00 hun meegebrachte stukken laten taxeren door Kunsthandel en taxatiebureau Art
Dumay-Foederer uit Nuenen.

Nieuwe beelden in water- en beeldentuin
In de tuinen zelf is ook nieuwe kunst te bewonderen. Afgelopen weken zijn er in de water- en beeldentuin nieuwe beelden geplaatst. De circa 30 beelden en sculpturen van 8 verschillende kunstenaars waaronder Marina van der Kooi, Annelien Dekker, Jack van Iwaarden de Vreede, Irma van Koningsbruggen, Juul Rameau,
André Boone, Robbert Pennekamp, Rosaline van Ingen Schenau en Quirine Jessen zijn gedeeltelijk afkomstig uit Keukenhof. De collectie beelden varieert van kleurrijke fantasiefiguren tot grote bloemvormen van brons.

Kunst(weekend) voor kinderen
Ook voor kinderen is het Kunstweekend interessant aangezien ze geïntroduceerd worden met allerlei disciplines in de beeldende kunst, mee kunnen kijken en vragen kunnen stellen. Op zondagen kunnen kinderen bovendien hun eigen kunstwerk knutselen. Kinderen t/m 17 jaar hebben in de maanden juli en augustus gratis toegang tot Kasteeltuinen Arcen (één kind per betalende volwassene of seizoenkaarthouder).

Reacties