Internationaal Lichtkunst Festival strijkt neer in Kasteeltuinen Arcen

Foto: Kasteeltuinen Arcen.

Van 12 t/m 21 oktober gaan de poorten van Kasteeltuinen Arcen 10 dagen lang ’s avonds opnieuw open voor een nieuwe editie van Enchanted Gardens. Dit jaar strijkt een Internationaal Lichtkunst Festival neer in het park om bezoekers te laten genieten van lichtkunstwerken van verschillende internationale kunstenaars.

Het rondreizende Internationale Lichtkunst Festival, dat een tour langs Europese kastelen maakt, laat je kennismaken met kunstobjecten van een internationaal gezelschap kunstenaars. Ze presenteren een fantastische line-up aan kunstobjecten met een internationale allure.

Tijdens Enchanted Gardens wandelen de bezoekers een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Op de route komen ze langs kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen. Een interactieve wolk vol gloeilampen, een veld vol gigantische paardenbloemen, een prachtig verlichte waterval die in tegengestelde richting stroomt, fluorescerende lijnen die tussen bomen zijn gespannen of een visueel pianospel dat wordt afgebeeld op de metershoge muren van Kasteel Arcen.

Het Internationaal Lichtkunst Festival vond eerder plaats in Brescia (IT), Koblenz (DU) en bij Schloss Dyck in Jüchen (DU) en trok al duizenden enthousiaste bezoekers die onder de indruk waren van de uiteenlopende kunstobjecten. Het festival wordt georganiseerd door het Eindhovense bedrijf Lumen In Art.

Bijzonder is het lichtkunst-object ‘Light Art by Kids’ dat het festival maakte in samenwerking met honderden basisschool leerlingen van scholen in Noord-Limburg. De leerlingen maakten allemaal een lichtgevende bloem die op het Toernooiveld van Kasteeltuinen Arcen met elkaar worden verbonden en samen één grote lichtgevende bloemenweide vormen.

Ook het kunstwerk ‘Visual Piano’ is ontstaan uit een bijzondere samenwerking. Fotograaf en lichtkunstenaar Kurt Laurenz Theinert baseert zijn werk op abstracte visuele herinneringen. Hij orchestreert live lichtshows zoals zijn VISUAL PIANO, die wereldwijd te zien zijn. Zijn 360° panoramaprojecties zoeken de verbinding tussen beeld, muziek en dans. De Venlose DJ en producer Loek Frey maakte speciaal voor Enchanted Gardens een stuk dat Theinert zal implementeren in zijn lichtshow die wordt geprojecteerd op de metershoge muren van Kasteel Arcen.

Enchanted Gardens is van vrijdag 12 t/m zondag 21 oktober iedere avond te bezoeken tussen 19:00 en 23:30 uur te bezoeken. De kassa sluit om 21:30 uur. Kijk voor meer informatie & tickets www.enchantedgardens.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen