Deelnemers gezocht voor Genuujerie Venlo en Bekkerie Boekend

Foto: Bekkerie.

Koffieschenkerij Genuujerie in Venlo en de Bekkerie in Boekend zijn 2 bijzondere horecagelegenheden: Alle gerechten worden bereid en geserveerd door mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die bijvoorbeeld een lichamelijke of psychische belemmering hebben, een ernstige levenservaring hebben meegemaakt of geen opleiding hebben afgemaakt. Maar dit kunnen ook mensen zijn die verslaafd zijn geweest, in de schulden zitten of door de crisis hun baan zijn verloren.

Bij Koffieschenkerij Genuujerie en de Bekkerie in Boekend kan men weer meedoen aan de maatschappij via een werkervaringstraject, een re-integratietraject of door middel van dagbesteding. Op beide locaties zijn werkplekken vrijgekomen waardoor er weer deelnemers aangenomen kunnen worden. Tevens zijn er werkplekken beschikbaar bij een aantal locaties in Horst aan de Maas, Sevenum, Panningen en Roermond.

De locaties zijn ontstaan door de samenwerking van Rendiz en Dichterbij. Beide organisaties steunen jongeren en volwassenen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt om het beste uit zichzelf te halen en een fijne daginvulling te vinden. Naast helpen in het restaurant of de keuken bieden beide locaties nog andere mogelijkheden: Koffieschenkerij Genuujerie beschikt over een cadeaushop en een koffiebranderij en bij de Bekkerie kun je ook werken in het creatief atelier, de bibliotheek en bij de redactie van een magazine wat door de deelnemers zelf uitgegeven wordt. De activiteiten voor de deelnemers worden aangeboden op basis van persoonlijke voorkeur en vermogen. De twee locaties bevinden zich aan een aantal fiets- en wandelroutes waardoor er veel dagjesmensen en toeristen gebruik maken van de restaurants.

Voor wie
Iedereen kan zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Opdrachtgevers en samenwerkingspartners zoals gemeenten, zorginstellingen, het UWV en bedrijven kunnen hun cliƫnten/medewerkers met een zorgindicatie (bijvoorbeeld WLZ, WMO, indicatie dagbesteding, PGB of Wajong) ook aanmelden.

Aanmelden
Vind jij het ook leuk om je talenten verder te ontwikkelen, maar heb je daar wel enige begeleiding bij nodig? Lijkt het je wel leuk maar wil je eerst eens ervaren wat een dergelijke taak concreet inhoudt? Dan kun je ook altijd een dagje komen proefdraaien en kijken of het bij je past. Voor meer informatie of aanmelding neem contact op met [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen