Hartproblemen maken vroegtijdig einde aan carrière Lars Nabbe

Foto: Venlo.Nieuws - VVV

Lars Nabbe zet noodgedwongen een punt achter zijn voetbalcarrière. De twintigjarige middenvelder moet zijn loopbaan vanwege hartproblemen vroegtijdig beëindigen en neemt na acht seizoenen afscheid van VVV-Venlo.

In 2014 maakte Nabbe de overstap van Volharding naar de jeugdopleiding van VVV, waar hij in juni 2021 zijn eerste profcontract tekende. Die verbintenis liep tot de zomer van 2023 met een optie voor nog een extra seizoen, maar na één contractjaar vertrekt de speler uit Sambeek noodgedwongen uit Venlo, waar hij nog niet officieel heeft kunnen debuteren in het eerste elftal. Twee maanden nadat Nabbe zijn eerste contract in Covebo Stadion – De Koel – ondertekende, werden er lichte hartproblemen geconstateerd tijdens een verplichte medische keuring.

Die problemen leken in eerste instantie niet ernstig te zijn, maar na nader onderzoek raden cardiologen af om langer topsport te bedrijven. Nabbe moet zijn loopbaan dus vroegtijdig beëindigen en dat komt uiteraard hard aan bij de middenvelder, die nog niet weet of amateurvoetbal wel mogelijk is. “Ik heb acht seizoenen bij VVV gespeeld en heb het hier altijd naar mijn zin gehad”, vertelt Nabbe. “Het had een grote impact op mijn leven om bij VVV te gaan voetballen, bijvoorbeeld met het wisselen van school. Daar heb ik echter geen moment spijt van gehad. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en zal altijd met plezier bij VVV terug blijven komen, maar helaas kan dat niet meer als actief voetballer.”

Nu zijn loopbaan in het profvoetbal erop zit, duikt Nabbe weer de schoolbanken in voor een studie bedrijfseconomie. En dat doet hij met mooie herinneringen in zijn rugzak. “Als ik terugdenk aan mijn tijd bij VVV dan denk ik natuurlijk direct aan het tekenen van mijn eerste profcontract en aan het op de bank zitten in de halve finale van de beker en tegen onder meer Ajax, PSV en Feyenoord. Die momenten zal ik nooit vergeten.”

© VVV-Venlo.

Reacties

Cookieinstellingen