Natuurgrasveld De Koel krijgt pluim

Foto: © VVV-Venlo.

Een pluim vanuit de Eredivisie voor het nieuw aangelegde natuurgras in Covebo Stadion – De Koel – ! De natuurgrasmat heeft in het eerste deel van het Eredivisieseizoen uitermate goed voldaan en daarvoor een mooi rapportcijfer mogen ontvangen. Op basis van de veldkeuringen in opdracht van de Eredivisie CV wordt namelijk geconcludeerd dat het veld ruimschoots voldoet aan de criteria voor een goed natuurgras- of hybrideveld.

De Eredivisie streeft naar optimale en gelijke veldcondities en in het kader hiervan worden er periodieke keuringen gedaan. Hierin kwam naar voren dat de grasmat van VVV-Venlo de norm voor de winterstop in ruime mate behaald heeft. Het veld behoort daarmee tot de betere grasvelden. Iets om trots op te zijn.

Dat compliment mag met name ook TOP Sport & Groen in zijn zak steken. Het team van Nick Verberk is verantwoordelijk voor het onderhoud van de natuurgrasmat in De Koel. De specialist in groen en infra ontfermde zich afgelopen zomer samen met VVV-Venlo over de aanleg van het natuurgras in het stadion. TOP Sport & Groen onderhoudt tevens de trainingsvelden op ‘Koel 2’ en De Kraal. En zo zie je maar weer: ‘Alles wat aandacht krijgt groeit!’, volgens de lijfspreuk van het bedrijf uit Maashees.

Daarnaast is het te danken aan het Panningse Stogger en het team van Pieter Peeters dat de nieuwe grasmat zich heerlijk op z’n gemak voelt in De Koel onder een lekker (kunstmatig) zonnetje. Stogger leverde namelijk de nieuwe assimilatieverlichting. Een nieuw product van hoogwaardige kwaliteit. Hoe dat werkt, lees je hier in een mooi artikel dat De Limburger vrijdag 7 januari publiceerde.

Kortom, een hele grote pluim voor het natuurgrasveld in Covebo Stadion – De Koel -. De ideale basis voor het behalen van veel punten in de tweede seizoenshelft, die start op zondag 10 januari met de competitiewedstrijd tegen Willem II ( 14.30 uur).

Reacties