Scopias Atletiek organiseert 3e Maalbeekcross

Foto: 3e Maalbeekcross.

Op zondag 4 november 2018 organiseert Scopias Atletiek voor de 3e keer de Maalbeekcross. Dit loopevenement vindt plaats in de bossen van het natuurgebied Maalbeek. Ook loopt het parcours over het grondgebied van de Arnoldushoeve van eigenaar Sander Schutgens, die zowel in 1998 als 2000 nationaal kampioen was op het onderdeel cross.

De Maalbeekcross is onderdeel van de Limbra Cross Competitie, die dit jaar al de 28e editie beleeft. Deze competitie bestaat uit negen wedstrijden die worden georganiseerd in het winterseizoen. De organisatie van is in handen van atletiekverenigingen uit de Limbraregio: Noord-/midden Limburg en het oostelijk deel van Noord-Brabant. Vanaf 2019 zal ook de atletiekvereniging van Gemert aansluiten bij de competitie. Informatie over het wedstrijdschema, dat loopt tot medio februari 2019, is beschikbaar via de website www.limbracross.nl

Scopias Atletiek mikt met de Maalbeekcross op een evenement met meer dan zeshonderd deelnemers. Daarmee is deze cross een van de grootste binnen de competitie.

Natuurgebied Maalbeek ligt in het buitengebied tussen Tegelen en Belfeld, beide gemeente Venlo. Het wordt beheerd door Staatsbosbeheer en behoort tot de beschermde natuur van Limburg. Het gebied is van nature vrij drassig en moerasachtig. Maar er zijn ook meer dan voldoende en goed te belopen bospaden om mooie routes uit te zetten.

De Maalbeekcross is bedoeld voor alle categorieën lopers, toppers, subtoppers en recreanten, man of vrouw, iedereen loopt samen. Scopias Atletiek heeft meerdere routes uitgezet. Om 10.30 uur start het programma met een lange cross. Deze is ruim 9100 meter lang. Precies een uur later, om 11.30 uur, start de korte cross van ruim 4800 meter.

Hierna volgen de afstanden voor de jeugd. Vanaf 14.00 uur zijn de allerjongsten aan de beurt. Dan starten de onderdelen voor de pupillen (6-11 jarigen), uiteraard met aangepaste afstanden. Hiervoor kunnen alle basisschoolleerlingen inschrijven, ook als ze geen lid zijn van een atletiekvereniging.

Inschrijven voor de Maalbeekcross kan nu al. Ga hiervoor naar de website van Scopias Atletiek (www.scopias.nl) en klik op de link ‘inschrijven’. Op deze site staat ook alle relevante informatie over de Maalbeekcross, zoals de categorie-indeling en tijdschema. Inschrijven kan ook via www.inschrijven.nl Typ in het zoekvenster ‘Belfeld’ om meteen naar het juiste inschrijfformulier te gaan.

Inschrijven kan al vanaf € 2,50. Deelnemers aan de lange of korte cross betalen slechts € 4,50.

Na-inschrijven kan op de wedstrijddag tot twintig minuten voor aanvang van een onderdeel. De inschrijfkosten zijn dan hoger, reden te meer om nu meteen in te schrijven.

Alle deelnemers die de finish passeren ontvangen een herinnering. De beste drie van elke categorie ontvangen een prijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen