Politiek ziet stadiondeal met Venlose voetbalclub VVV wel zitten

Foto: Cogsi CC BY 3.0

De gemeente Venlo en promovendus VVV zitten aan de onderhandeltafel over de verkoop van de grond onder stadion De Koel aan de voetbalclub. De coalitiepartijen VVD, CDA en VenLokaal zien een dergelijke deal wel zitten.

Alsde Venlose voetbalclub het stuk grond kan kopen van de gemeente wil VVV hier voor 12,5 miljoen een nieuw stadion met 10.000 zitplaatsen bouwen, zo meldt De Limburger.

Luud Pieko van VenLokaal vindt de club een hiermee een krachtig signaal afgeeft. “We zullen het hier goed over moeten hebben, maar duidelijk is dat VVV een belangrijk uithangbord voor Venlo is”, zo zegt hij.

Hoeveel de voetbalclub moet betalen, is niet bekend. VVV-preses Hai Berden wil de grond voor een ‘schappelijke prijs’ overnemen. Dit omdat VVV niet de hoofdprijs kan betalen. Venlose oppositiepartijen benadrukken op hun beurt dat de prijs wel marktconform moet zijn.

Hoewel de erfpachtovereenkomst van de grond waar De Koel staat nog tot 2033 loopt, wil Berden al bouwen aan de toekomst. Volgens de preses is aankoop van de grond nodig omdat investeerders geen onnodig risico willen lopen als de erfpacht niet wordt verlengd. Volgens Berden zijn bereid om te investeren in een nieuwe voetbaltempel.

Bron Limburger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen