Allemaal verzamelen op 21 mei bij de parkeerplaats Bilderberghotel De BovensteMolen.

Foto: m doensen

Venlo -08-05-2016 -Op zaterdag 21 mei aanstaande kun je gratis kennismaken met wandelcoaching tijdens de vijfde Nationale WandelCoachDag. Geen ‘Nordic walking’ of sportbegeleiding, maar mentale coaching in de buitenlucht. De natuur wordt ingezet als hulpmiddel. In Venlo is wandelcoach Marieke Doensen actief. Meld je aan en loop met haar mee op 21 mei vanaf 10.00 uur. Vertrekpunt is bij parkeerplaats van Bilderberghotel De Bovenste Molen.

Zo’n 70 tot 80 wandelcoaches in het hele land bieden 21 mei deze gratis kennismaking aan. Hun achtergronden zijn divers, van natuureducatie tot mindfullness, maar ze hebben één ding gemeen: ze gaan samen met jou op pad en dan in gesprek. Dat praat echt heel anders, minder confronterend en meer meedenkend.

“Laatst wandelde ik met iemand die totaal vast liep in zijn werk. Zijn functie beviel hem niet meer, maar hij had geen idee wat hij wél wilde.”, vertelt Marieke Doensen. “Het viel mij op dat hij geen actie ondernam, maar dat hij bleef piekeren over wat hij nu écht wilde. Toen we bij een kruising van diverse paden kwamen, vroeg ik hem welk pad hem aansprak. Hij bleef op één plek staan en keek om zich heen. Hij dacht dat hij vanuit dit punt een goed overzicht had van de verschillende zandpaadjes. Hij vond het moeilijk om een pad te kiezen. Ik vroeg hem rond te lopen om alle paden eens goed te bekijken en aan te voelen welk pad hem een goed gevoel gaf. Hij ontdekte dat er nog een klein paadje was, dat hij vanuit zijn standplaats niet gezien had. Dit smalle bospaadje trok zijn aandacht en hij was nieuwsgierig waar het heen zou leiden. Dit beeld leverde een mooi inzicht op: Door actie te ondernemen ontdek je nieuwe wegen, die je van te voren niet kunt bedenken.”

De Nationale WandelCoachDag is bedoeld om de bekendheid van wandelcoaching te vergroten. Met een speciale website en facebookpagina worden mensen uitgenodigd om zaterdag 21 mei mee te doen met kennismakingsactiviteiten. Doe ook mee en meld je aan via de website. Je wordt met open armen ontvangen!

Meer informatie over wandelcoaching in Venlo vind je op www.wandelcoachvenlo.nl.

Meer info:

Marieke Doensen Wandelcoaching en Begeleiding: 06-40937877
www.wandelcoachvenlo.nl

www.nationalewandelcoachdag.nl
https://www.facebook.com/nationalewandelcoachdag

De Nationale WandelCoachDag wordt in 2016 voor de5e keer georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen