Lokale producten op de menukaart tijdens de eerste Streekweken

Foto: © Persfoto - streekweken.

Noord-Limburg afficheert zichzelf graag als hotspot voor agro en food. Op de menukaart van de regionale restaurants vind je de bijzondere lokale producten echter zelden terug. Als het aan Venlo Partners ligt komt daar de komende jaren verandering in. Van 15 oktober tot en met 6 november organiseert de citymarketingorganisatie de eerste editie van de Streekweken: 17 horeca-ondernemers in de Venlose binnenstad zetten drie weken lang de meeste smaakvolle producten van lokale producenten centraal op het menu. 

Mascarpone uit Velden en appelcider uit Blerick
In de regio worden op kleine en grote schaal de meest uiteenlopende producten gemaakt, die soms de hele wereld over gaan. Duizenden mensen werken dag in dag uit met liefde aan eerlijke lokale groenten, fruit, vlees en meer. Hoe vreemd is het dan, dat die uitzonderlijke kwaliteit niet met trots wordt gepresenteerd in de lokale horeca. Inge van Roij van Venlo Partners: ”We hebben als regio goud in handen waar het om eten gaat. De bijzondere verhalen van de lokale makers moeten ook aan de tafel in het restaurant verteld worden, dan krijgt de regio én de lokale keuken echt een impuls. Het is toch geweldig dat er in Velden fantastische mascarpone wordt gemaakt en dat een Blerickse gerdeneer appelcider van topniveau maakt?”

Zes producten in de spotlight
Naast de mascarpone (Zuivel van Nu, Velden) en de appelcider (De Gerdeneer, Blerick) staan deze eerste editie shiitakes (Petrie Shiitake Kwekerij, Velden), varkensvlees (Slagerij Edelbrons, Ysselsteyn), knolselderij (Berden Agro, Blerick) en Blond Bier (Brouwerij de Klep, Venlo) in de spotlight. De koks maken streekmenu’s waarin deze producten een prominente plek krijgen. Chefkok Nicky van den Beuken (Chez l’Hetre): ”In voorbereiding op de Streekweken zijn we met een aantal collega’s bij de bedrijven langsgeweest. Het is geweldig te zien met hoeveel toewijding al deze mooie producten bijna om de hoek gemaakt worden. Tijdens de inspiratietour ontstonden al eerste ideeën voor heerlijke bereidingen en combinaties. We kijken ook in de keuken ontzettend uit naar de Streekweken.”

Deelnemers
Bij de volgende horecabedrijven kan worden genoten van de Streekweken: Cabillaud, De Luif, Café De Klep, Chez l’Hetre, Mocca Coffee Company, Restaurant B Mich, de Werf, Stek, Sur Place, BeejBenders, Brasserie Basiliek, De Keizerin, De Loft 23, De Posterij, IJsco Fantastico, Ut Tankstation en Banketbakkerij Lamers. 

Meer informatie over deelnemers en de verschillende menu’s en gerechten is te vinden op www.streekwekenvenlo.nl.
De Streekweken worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Venlo en Platform Agrotoerisme.

Reacties

Cookieinstellingen