Gemeente: Denk mee over nieuwe locaties voor elektrische laadpalen

Foto: © Gemeente Venlo.

Elektrisch vervoer. Het wordt steeds normaler en belangrijker. En om elektrisch rijden voor iedereen mogelijk te maken, hebben we snel meer laadpalen nodig. Denk met ons mee over deze locaties!

Laadpalen in de openbare ruimte

Wanneer u beschikt over bijvoorbeeld een oprit of een garage, dan kunt u daar een eigen laadpunt laten realiseren. Maar de gemeente streeft ernaar om te zorgen dat iedereen kan laden, ook wanneer u geen ruimte heeft voor een laadpunt op eigen terrein. Om hiervoor te zorgen, plaatst de gemeente laadpalen in de openbare ruimte.

Op dit moment staan er honderd laadpalen in de openbare ruimte. Om de groei van elektrische auto’s te kunnen bijblijven, zoekt de gemeente naar nog eens 120 nieuwe locaties. De uitdaging is om voor elk van deze laadpalen een goede locatie te vinden. Voor deze vraag kunnen wij uw hulp goed gebruiken.

Denk met de gemeente mee!

De gemeente heeft in kaart gebracht welke locaties mogelijk geschikt zijn voor laadpalen. Hierbij is onder andere rekening gehouden met spreiding van de laadpalen, de verwachte vraag, bereikbaarheid en de eisen waaraan een plek moet voldoen. Ze vragen jouw hulp met het vinden van de beste locaties.

Hoe kunt u meedenken? Via een interactieve kaart kun je precies zien waar de mogelijke locaties zijn voor nieuwe laadpalen. Deze worden aangegeven met groene stippen. Je kunt op de kaart een stip aanklikken en jouw reactie geven waarom dit wel of niet een goede locatie is. Ook kunt je een suggestie geven voor een nieuwe locatie. Bekijk de interactieve kaart hier. Je kunt tot 25 september jouw mening geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen