Candy Jacobs als eerste te gast in ‘Aangenaam, de podcast’

Foto: © ‘Aangenaam, de podcast’

VENLO – Woensdag 7 september komt de eerste officiële podcast van intersectioneel feministisch platform Aangenaam online. In de podcast gaan Nina Bellen, Crissy Fila en Nanet Hazenbosch in gesprek met inspirerende personen over thema’s die de gasten zelf aandragen. De eerste gast is de Tegelse Olympisch skateboarder Candy Jacobs.

Het collectief, dat sinds anderhalf jaar actief is in de regio, wil met de podcast bijdragen aan de doelen dat het feministisch platform zich gesteld heeft; een ander geluid laten horen en de representatie van onder andere vrouwen in de regionale media verbeteren.

“We willen in gesprek met mensen die ons inspireren en het juist over thema’s hebben die normaal weinig besproken worden waaronder gelijkwaardigheid, seksualiteit, gender, abortus en lichaamsbeeld. Onze gasten mogen een eigen thema aandragen. Het mag dus gaan over datgene waardoor ze bekend zijn, maar het mag juist ook over een thema, gebeurtenis of onderwerp gaan dat hen persoonlijk bezighoudt.”, leggen de initiatiefnemers van Aangenaam uit. Vorige week kwam hun eerste podcast online waarin de vrouwen met elkaar in gesprek gingen over het ontstaan van Aangenaam en hun ervaringen tot nu toe. Woensdag as. komt de eerste officiële aflevering online met als gast Candy Jacobs. In de podcast spreken ze met haar over het woord ‘inspirerend’ en de druk die daarbij komt kijken maar ook over liefde, in alle vormen. “Toen Candy begon, was ze zo onderhand de enige vrouw in de sport. Nu skaten meiden en vrouwen als Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot in de top mee alsof het nooit anders is geweest. In één generatie die verandering teweegbrengen is een bijna niet-te-bevatten prestatie, verantwoordelijkheid en drive.”, verklaren ze over hun eerste gast.

‘Aangenaam, de podcast’ is maandelijks te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen