Kinderen leren op school omgaan met stress en passie door de PASSIE reis

Foto: © José Lenders advies, begeleiding & counseling.

Stel dat kinderen terugkijken op hun schooltijd als een veilige plek, als de basis voor hun dromen. Stel dat leerkrachten en ouders kunnen lesgeven en opvoeden vanuit ontspanning en zelfbewustzijn. Hoeveel structurele stress kunnen we dan voorkomen en vooral hoeveel passie kunnen we dan creëren?

Het is een hele klus om als kind je positie in te nemen in deze drukke wereld. Omgaan met prestatie- en, sociale druk, met problemen thuis, gepest worden… het zijn uitdagingen die vragen om zelfvertrouwen en veerkracht. Hou bereik je dat?

De PASSIE reis in 6 lessen helpt kinderen zichzelf en anderen te waarderen, hun emoties te leren kennen en stress los te laten om zich vervolgens krachtig te laten zien. De PASSIE reis helpt hen veerkrachtig te reageren op wat het leven hen brengt; het draagt bij aan gezond volwassen worden en aan een gezonde maatschappij.

Kinderen reageren heel puur op de PASSIE reis
‘Juf, ik blaas mijn pijn in de buik gewoon weg’.
‘Meester, ik weet nu dat het zorgen voor mijn hond mijn passie is’.
‘Het is zo fijn om in de complimenten-douche te staan’.

In een vorige aflevering van Venlo Nieuws stond het artikel ‘Met nieuwe brandstof duurzaam bijtanken voor de leerkracht: Hoe dan?’ Het artikel ging in op het PASSIE protocol aangeboden als tweedaagse training voor leerkrachten. In deze training ervaar je hoe het kennen van je eigen basis én het opruimen van opgebouwde stress, er voor zorgt dat je in je kracht blijft staan ook bij tegenslagen en werkdruk. Je leert je brandstofvoorraad op peil te houden zodat je een gepassioneerd rolmodel voor kinderen kunt zijn.

Als vervolg op de tweedaagse training PASSIE protocol is de PASSIE reis voor kinderen als lesmateriaal beschikbaar. Kinderen leren hun emoties en passie hierdoor herkennen en verwoorden en oefenen in het loslaten van hun spanning.

De Passie-reis leren gebruiken kost geen extra tijd voor de leerkracht. Wij komen in de klas om de methode samen met de leerkracht (die zelf het PP doorlopen heeft) uit te voeren. Daarna kan de leerkracht het materiaal opnemen in de dagelijkse rituelen of situationeel inzetten.

Voor meer informatie: 06 26092427 José Lenders advies, begeleiding & counseling
Bekijk deze sfeerimpressie van de training:
https://joselenders.nl/index.php/sfeerimpressie-trainingslocatie-buiten/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen