Vader van onderkoeld meisje blijft langer vastzitten

Foto: © Pixabay - Stockfoto.

De 30-jarige vader die zijn dochtertje in een koude kelder liet slapen, blijft langer vastzitten. Zo heeft de rechtbank woensdag bepaald. De man wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

De verdachte man, afkomstig uit Duitsland, wordt er ook van verdacht zijn dochtertje tussen 2018 en 2020 te hebben geschopt en geslagen. Hij zou ook haar armen op haar rug hebben gebonden en haar in de vriezer hebben gestopt. De echte moeder woont nog in Duitsland. Daar is het meisje ook geboren.

Extreme onderkoelingsverschijnselen
Eind 2020 raakte het meisje onderkoeld, waardoor ze in het ziekenhuis belandde. Het ziekenhuis vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in die de vader van het kind arresteerde. Omdat haar lichaamstemperatuur tot onder de 31 graden was gezakt, denkt justitie zelfs dat het kind in een vriezer is gestopt. De vader is poging tot doodslag en mishandeling ten laste gelegd en zit al ruim een jaar in voorarrest. De stiefmoeder mag de behandeling van de rechtszaak in vrijheid afwachten, omdat zij de zorg heeft over haar zoontje.

Het inmiddels 9-jarig meisje woont momenteel in een Duits pleeggezin en met haar gaat het naar omstandigheden goed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen