Maascorridor: Rondje Tang Excursie Stichting het Limburgs Landschap

Foto: © Edmond Staal.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Zo vindt er op woensdag 6 oktober weer een interessante excursie plaats. Deze start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Café de Elze, Baarlosestraat 324, 5926 PN te Hout-Blerick. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. In verband met coronamatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender .

Maascorridor
Natuur op de oevers van de Maas is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven, kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. Deze verandering is al te zien in voorbeeldgebieden zoals de Romeinenweerd. De Maascorridorgids besteedt tijdens deze excursie extra aandacht aan de Tangkoel, een visvijver die omsloten wordt door elzenbroekbos. Met een beetje geluk wordt het ijsvogeltje gespot.

Reacties