Evacuaties in gemeente in voorbereiding

Foto: © Keistadnieuws.

Veel regen zorgt voor hoge waterstanden in de Maas, zijrivieren en beken in Limburg. Ook in onze regio neemt de wateroverlast toe. 

Mogelijke evacuaties in gemeente Venlo
Op dit moment bereidt de gemeente mogelijke evacuatie voor in:

• Delen van Arcen (zie kaart)
• Delen van Velden (zie kaart)
• Delen van Lomm (zie kaart)
• Lagergelegen delen in Steyl (vanuit Maashoek)
• In Venlo gaat het over het gebied tussen restaurant Valuas, Urbanusweg, A67 en de Maas (zie kaart)
• In Belfeld betreft het de Maasstraat.

Voorbereiden
De gemeente vraagt de mensen die in deze gebieden wonen zich hierop voor te bereiden en gepaste maatregelen te treffen.

Dus woont u in een van de gebieden, die mogelijk geëvacueerd wordt? Zorg dan dat u zich voorbereid om uw woning zo snel als mogelijk te kunnen verlaten. Zoek een mogelijkheid te overnachten bij familie of vrienden. Mocht dat niet lukken, opvanglocaties worden in gereedheid gebracht. Ook het vervoer naar deze locaties wordt voorbereid.

In de overige gebieden in Venlo, Tegelen, Belfeld en Blerick lijken de dijken voorlopig voldoende bescherming te bieden. Mocht hierin een verandering komen, zal de gemeente dit met de inwoners communiceren. 

Zandzakken beschikbaar
Zandzakken zijn beschikbaar in de meest kwetsbare gebieden van de gemeente. Dat zijn op dit moment: Arcen, Lomm en Velden. Distributie van de zandzakken gebeurt bij De Vilgaard in Velden, op het dorpsplein in Lomm en op de parkeerplaats van de Kasteeltuinen in Arcen. Heeft u zandzakken nodig? Haal ze dan op genoemde locaties op.

Piek in Venlo 24 uur eerder
De piek van hoogwater wordt vandaag, 16 juli, om 15.00 uur in Roermond verwacht. In Venlo wordt deze piek vannacht om 03.00 uur verwacht. Dit is eerder dan de voorgaande voorspellingen.

Kijk waar je je buren, vrienden en familie kunt helpen en houd rekening met je eigen veiligheid. Kom niet naar de rampgebieden en houd wegen vrij voor hulpdiensten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen