112

Rechter spreekt gevangenisstraf uit in drugsonderzoek van Pandora

Foto: © Politie.

Eind juni heeft de rechtbank in Roermond drie mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen. Het was de uitspraak in een onderzoek van Pandora.

De mannen worden verdacht van het bezitten en vervoeren van grote hoeveelheden cocaïne, heroïne, hasj en XTC. Pandora is de naam waaronder gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie, belastingdienst en politie samenwerken aan de veiligheid in de wijk.

In ruil voor cocaïne stond een 54-jarige man uit Venlo toe dat zijn woning gebruikt werd voor de opslag van drugs. Bij een zoeking in de woning ontdekte het onderzoeksteam in 2019 een grote hoeveelheid cocaïne, heroïne, hasj en 32.000 xtc-pillen.

Een 28-jarige man uit Venlo wordt gezien als hoofdverdachte in een drugsnetwerk. Hij is de centrale spil en stuurde loopjongens aan om de drugs te verkopen. De hoofdverdachte kreeg 35 maanden gevangenisstraf opgelegd. Een 22-jarige medeverdachte kreeg 23 maanden cel. De man die zijn woning liet gebruiken voor de opslag van de drugs kreeg 15 maanden cel. Twee andere verdachten in ditzelfde onderzoek moeten zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Pandora, van onrust naar rust in de wijk!
Criminaliteit in de woonwijken moet een halt worden toegeroepen. Het leven in de wijk moet voor de wijkbewoners aangenamer, leuker en veiliger worden. Van onrust naar rust in de wijk! Pandora richt zich op meerdere wijken in de gemeente Venlo. Op dit moment ligt de focus op Blerick en in het bijzonder op het Vastenavondkamp.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen