Nieuwe fase metamorfose Teuniswijk gestart

Foto: © Woonwenz.

Vorig jaar zomer leverde Woonwenz de eerste energieneutrale huurwoningen in de Teuniswijk in Venlo-Noord op. Inmiddels is de bouw van fase 2 gestart, bestaande uit 33 woningen. In totaal maken in de Teuniswijk 7 verouderde portiekflats plaats voor een mix van levensloopbestendige- en eengezinswoningen. Woonwenz pakt de transformatie gefaseerd aan. Hierdoor kunnen veel van de oorspronkelijke bewoners vanuit hun flat of een ‘wisselwoning’ doorstromen naar de nieuwbouw.

Transformatie
De Teuniswijk in Venlo-Noord (gelegen tussen de Bisschop Hoensbroeckstraat, Veldenseweg en Hogeweg) wordt een compleet nieuwe wijk met 68 grondgebonden huurwoningen en veel groen. Ook de openbare ruimte wordt door de gemeente Venlo hoogwaardig ingericht. Woonwenz bouwt in samenwerking met Jongen Bouwpartners een mix van eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen; 54 sociale huurwoningen en nog 14 huurwoningen die via een belegger in het middelhoge segment verhuurd worden. Alle woningen zijn volledig gasloos en energieneutraal. Dat betekent een hoog wooncomfort én lage woonlasten. Woonwenz rekent geen Energieprestatievergoeding door. Nieuwe huurders profiteren dus maximaal van de lage energierekening.

Ingewikkelde klus
Een groot deel van de bewoners van de sloopflats wilde graag in de wijk blijven wonen. Veel van hen zijn vanuit hun appartement (of een tijdelijke huurwoning) naar de nieuwbouwwoningen van fase 1 verhuisd. Logistiek is het project daarom behoorlijk ingewikkeld. De nieuwe woningen worden immers grotendeels gebouwd op de plek van de flats, die hiervoor eerst gesloopt moeten worden. Daarom voert Woonwenz de transformatie in 3 fases uit, zodat zoveel mogelijk mensen terug kunnen keren.

Fase 2
Na de oplevering van de eerste 28 nieuwbouwwoningen startte Woonwenz in het najaar van 2020 direct met de sloop van de volgende flats voor fase 2 van het project. Inmiddels is de nieuwbouw op deze vrijgekomen plek gestart. De begane grondvloeren zijn inmiddels gestort en de aannemer is begonnen met het plaatsen van de wanden. Naar verwachting levert Woonwenz de 33 woningen van fase 2 begin 2022 op. De verhuur loopt via verhuurplatform Thuis in Limburg en start naar verwachting deze zomer.

Venlo-Noord
In het voorjaar van 2022, na de sloop van de laatste flat, start Jongen Bouwpartners met fase 3, de laatste 7 woningen. Deze worden op eigen titel door Jongen gebouwd en worden in het middensegment verhuurd. Met de oplevering van deze laatste woningen, begin 2023, is de metamorfose van de Teuniswijk helemaal gereed. Het volgende bouwproject van Woonwenz in Venlo-Noord is echter al in voorbereiding. De markt vraagt om goede, betaalbare huurwoningen. In Venlo-Noord is daar nog voldoende ruimte voor. De komende tijd blijft de corporatie dan ook actief in deze wijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen