Coronateststraten in de regio drukbezocht met kinderen

Foto: © Pixabay.

Sinds de heropening van de basisscholen en de middelbare scholen is het aantal kinderen en jongeren dat zich laat testen op het coronavirus enorm gestegen bij de teststraten in onze provincie.

Ook GGD Noord-Limburg ziet een forse stijging in de afgelopen vier weken.

Bij de teststraat in Blerick zagen ze afgelopen week een stijging van twintig procent als het gaat om kinderen van 0 tot 10 jaar die zich laten testen. Hier en daar moesten groepen basisschoolleerlingen wegens besmettingen thuis blijven.

Testbeleid aangescherpt
Voor de heropening van de scholen in februari was het zo dat kinderen tot en met zes jaar niet getest hoefden te worden bij klachten. Oudere kinderen tot en met twaalf jaar hoefden zich alleen te laten testen bij koorts en benauwdheid. Vanaf 8 februari zijn deze regels aangescherpt: basisschoolleerlingen met klachten moeten thuisblijven en zich laten testen (is het dringend advies), zowel met milde klachten als met zware klachten. Als een kind geen klachten heeft, mag het na vijf dagen bij een negatieve test uit quarantaine. Wordt er geen test afgenomen, duurt die quarantaine in ieder geval tien dagen.

Reacties