112

Politie ontvangt 9 tips over steengooier(s) tijdens rellen

Foto: © Stilbeeld opsporing verzocht - Politie Limburg.

De politie heeft negen tips gekregen over een man(en) die zondagavond tijdens de rellen in Venlo stukken stoeptegel gooide naar een voorbijrijdende politieauto zo melden zij op Twitter.

De politieagent in kwestie had zondag 24 januari met zijn collega’s de handen vol aan relschoppers in Venlo. Wanneer hij in zijn dienstvoertuig op de Kaldenkerkerweg rijdt, wordt hij bekogeld met delen van een stoeptegel. Daarbij verbrijzelt de voorruit van het dienstvoertuig en raakt de collega gewond.

Poging doodslag 
De verdachte die de stoeptegel op het dienstvoertuig gooide wordt een poging doodslag verweten. De groep jonge mannen is op de Kaldenkerkerweg op beeld vastgelegd terwijl ze stenen naar de auto van de agent gooiden. Eén daarvan ging door de ruit van een portier en raakte de agent. Als er een bijrijder in de auto had gezeten, had het veel ernstiger kunnen aflopen aldus Opsporing verzocht.

Negen tips
De beelden van het incident zijn dinsdagavond 26 januari getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en leverde negen tips op.

Lees ook: Politie toont beelden van verdachten ‘stenengooiers’ Venlo.

Reacties