112

Politie toont beelden van verdachten ‘stenengooiers’ Venlo

Foto: © Stilbeeld opsporing verzocht - Politie Limburg.

Met de invoering van de avondklok is het al diverse avonden en nachten onrustig in Limburg. Die onrust nam afgelopen zondag in Venlo schrikbarende vormen aan. Een politieagent werd al rijdend door relschoppers bekogeld met stukken stoeptegels. Beelden van het incident zijn dinsdagavond gedeeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De politieagent in kwestie had zondag 24 januari met zijn collega’s de handen vol aan relschoppers in Venlo. Wanneer hij in zijn dienstvoertuig op de Kaldenkerkerweg rijdt, wordt hij bekogeld met delen van een stoeptegel. Daarbij verbrijzelt de voorruit van het dienstvoertuig en raakt de collega gewond.

Poging doodslag 
De verdachte die de stoeptegel op het dienstvoertuig gooide wordt een poging doodslag verweten. De groep jonge mannen is op de Kaldenkerkerweg op beeld vastgelegd terwijl ze stenen naar de auto van de agent gooiden. Eén daarvan ging door de ruit van een portier en raakte de agent. Als er een bijrijder in de auto had gezeten, had het veel ernstiger kunnen aflopen aldus Opsporing verzocht.

Getuigen
Uit de beelden is te herleiden wie de steen gooide die door de ruit ging ook naar de andere mannen uit de groep wordt nog gezocht. Als je informatie hebt kun je deze doorgeven aan de politie op nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties