13e Venlolezing door Frits van Osch (VieCuri) alleen online

Foto: Frits van Osch (VieCuri)

Op dinsdag 12 januari 2021 zal Frits van Osch de 13e Venlolezing uitspreken. De Venlolezing wordt jaarlijks voorgedragen door een Venlonaar jonger dan 35 jaar en is bedoeld om iedereen die betrokken is bij Venlo te inspireren.

Dit jaar koos de organisatie voor epidemioloog Frits van Osch die werkzaam is bij het wetenschapsbureau van VieCuri en zich beroepshalve bezig houdt met coronapatiënten in het ziekenhuis.

De Venlolezing van 2021 wordt dit jaar niet in het stadhuis uitgesproken, maar vanuit het nieuwe, karakteristieke bedrijfspand van Full Account aan de Deken van Oppensingel. Vanwege de geldende coronaregels is het niet mogelijk de lezing te bezoeken en kan deze alleen digitaal worden gevolgd. Dat kan zowel live als achteraf op www.venlolezing.nl. De lezing begint om 20:00u.

Frits van Osch
Frits van Osch (Schijndel, 1990) is epidemioloog bij het wetenschapsbureau van het VieCuri Medisch Centrum en daarnaast onderzoeker en docent bij Universiteit Maastricht. Na tijdens het uitvoeren van zijn promotieonderzoek in Birmingham (UK) en Maastricht te hebben gewoond, is hij intussen in Tegelen neergestreken. In zijn werk binnen VieCuri krijgt hij te maken met alle soorten van wetenschappelijk onderzoek die in het ziekenhuis plaatsvinden. Daarnaast geeft hij zowel ziekenhuismedewerkers als studenten in Venlo les in statistiek en het opzetten van wetenschappelijk onderzoek. Als epidemioloog in een opleidingsziekenhuis heeft Frits een passie voor het wetenschappelijk bestuderen van de veelheid aan patiëntgegevens die geregistreerd worden, en op die manier de zorg verder te verbeteren.

Venlolezing
De Venlolezing is een betoog dat jaarlijks wordt voorgedragen door een Venlonaar jonger dan 35 jaar en is bedoeld om iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de gemeente Venlo te inspireren: overheid, bedrijfsleven, onderwijs, culturele instellingen en burgers. De Venlolezing is de afgelopen jaren uitgesproken door Nils van der Grinten (2020), Karin Bartels (2019), Rolph van Heijster (2018), Vincent Pijnenburg (2017), Dennis Meens (2016), Merve Karaman (2015) Jeroen van Aerle (2014), Bart Verlegh (2013), Loes Keijsers (2012), Mark Verheijen (2011), Miel Theeuwen (2010) en Marcel Tabbers (2009). Alle Venlolezingen zijn terug te lezen en te bekijken op www.venlolezing.n

Reacties