Lockdown – ‘verveel-me-niet’: woensdag 16 december

Foto: ©Pixabay.

Veel mensen trekken de lockdown slecht. In maart was het nieuw – meer winkels bleven open –  en moest het nog zomer worden, kinderen konden (meer) naar buiten. Nu is het koud en donker en komt het video-overleg ons de neusgaten uit. Er staat een streep door shoppen, sport, cultuur, horeca en sociaal contact. Wij delen elke maandag, woensdag en vrijdag tien leuke tips om te kunnen doen tijdens deze lockdown – voor jong en oud!

DIY – Doe het zelf
1) Borduur een retro-schilderijtje. Je kunt bij Hema een starterskit kopen of beter – haal deze bij de lokale ondernemer online.
Via deze link vind je een online uitlegvideo voor beginners.
2) Pak je potloden en een schetsblok en ga lekker kleuren, voor kinderen is het ook leuk om zichzelf na te kleuren, of zet ze tegenover elkaar aan de tafel en laat ze elkaar na kleuren.
3) Super leuk voor de kinderen – En welke ouder deed dit vroeger zelf niet? – zelf stempels maken van aardappelen. Via deze link vind je een korte uitlegvideo.

Wijnen – wijnen wijnen
4) Koop verschillende wijnen schrijf op welke je het lekkerst vindt en waarom. Sta je voortaan nooit meer te twijfelen voor het schap. Of koop dezelfde wijn met vrienden, maak een Google Hangout aan en proef tegelijk.

Make-up
5) Word creatief met make-up, er zijn honderden online tutoriols met leuke filmpjes van DIY – doe het zelf, ideeën. Vandaag lichten we deze leuke tutoriol van meisje Djamila uit.  ‘In deze video laat ik je het geheim van deze geweldige illusie zien en hoe je dit zelf ook na kunt maken!’  Eens kijken hoe creatief jouw tiener is!

Opruimen
6) Miskoopjes in je kast, stapels kleding in je kast die je niet meer draagt of zelfs nooit gedragen hebt? Ruil ze in voor leuke ‘nieuwe’ kleding! Kleding swappen is goed voor je budget, leuk, duurzaam én gezellig. Bel een (paar) vriendinnen op en laat iedereen haar kledingkast opruimen en swappen maar! Ruil de tassen onderling en iedereen heeft weer iets ‘nieuws’.

7) Uiteraard kun je jouw kleding ook verkopen via de regionale Facebook groepen of op Marktplaats. Jou kledingkast is weer opgeruimd, je bent er uren zoet mee en levert ook nog een leuk zakcentje op. Win-win-win.

Lekker op de bank
8) Ga een James Bond marathon houden Voor deze tip zouden we eigenlijk betaald moeten krijgen, maar alle James Bond-films staan nu op Videoland.

Eten en drinken
9) Koken met het gezin is altijd een leuke manier om quality time met je naasten door te brengen, zeker als het regent. Laat de kinderen hun favoriete gerecht kiezen waar ze dan mee aan kunnen helpen.

Kamperen in de woning
10) Houden jullie van kamperen? Dan is het zonde om die tent 11 maanden per jaar op de zolder stof te laten vangen. Naar beneden met de tent en zet hem op in de kamer. Kamperen in eigen huis, dat is te gek voor de kinderen. Lekker ontbijten in de tent en in het weekend kunnen de kinderen er in slapen.

Wie geen plezier vindt in eenzaamheid zal niet van de vrijheid houden.

Bron Quote © Parerga und Paralipomena (1851).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen