Vaccinatielocatie Limburg-Noord komt op kazerneterrein Blerick

Foto: Pixabay.

BLERICK – Het kazerneterrein in Blerick wordt de centrale vaccinatielocatie voor het coronavaccin. Dit start in januari. Het terrein is bij uitstek geschikt aangezien het pal naast het station Blerick ligt en tevens goed bereikbaar is met de auto. Dat meldde de Veiligheidsregio Limburg-Noord op woensdag.

De inrichting en voorbereiding op het vaccineren is in volle gang. GGD Limburg-Noord verzorgt vanaf januari de vaccinatie van het coronavaccin, te beginnen met zorgverleners.

Klus
Een flinke, maar vooral ook uitdagende klus. Het gaat om circa 13.500 zorgverleners. Kwartiermaker Twan Jacobs: ‘Op deze plek verwachten we eventuele verkeersdrukte te kunnen reguleren. Voor mensen die met het openbaar vervoer reizen, is het vanaf station Blerick enkele minuten lopen naar de vaccinatielocatie. De ligging maakt het mogelijk om per dag circa 3000 mensen te vaccineren zonder overlast voor de omgeving van het terrein.’

Operationeel
De GGD Limburg-Noord sluit aan bij de landelijke vaccinatiestrategie en richt de locatie zodanig in dat deze na de zorgverleners ook voor de langere periode te gebruiken is voor andere doelgroepen. De vaccinatielocatie moet 4 januari 2021 operationeel zijn zodat men bij de eerste levering van het vaccin ook in staat is te starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen