Mensen met een beperking doneren aan ernstig zieke kinderen

Foto: © Stichting Kei Leuk.

Afgelopen jaar doneerde Stichting KEI LEUK uit Tegelen €2.596 aan de stichting Make-A-Wish Nederland. Vrijwilliger Bibi Cammaert nam de cheque dankbaar in ontvangst. Mensen met een beperking maakten nieuwe producten van tweedehands materiaal en verkochten die.

KEI LEUK doet dit al 8 jaar lang met als doel de cliënten te laten integreren in de samenleving. In totaal haalde ze €11.914 op. De stichting KEI LEUK houdt nu op te bestaan omdat ze haar doel bereikt heeft.

“Ik heb het 8 jaar lang met heel veel plezier vrijwillig gedaan. Voor de cliënten van de Zorggroep maar ook voor de vele kindjes die een mooie wensvervulling verdienen.” aldus Jolanda van den Berg die de stichting gestart is met 15 cliënten. Mensen met een beperking krijgen op deze manier een kans iets voor een ander te betekenen zonder zelf het ‘goede doel’ te zijn. Het openen van de blikken met geld aan het eind van jaar, was altijd een feest. Zeker dit jaar waren ze verrast over de opbrengst omdat het atelier vanwege corona maanden gesloten is geweest.

Atelier Kei Leuk
Atelier Kei Leuk is een stichting die als doel heeft mensen met een beperking een kans bieden te integreren in de samenleving. Daarbij proberen ze de beperking geen beperking te laten zijn en te kijken naar de mogelijkheden. De cliënt krijgt de ruimte eigen ideeën te ontwikkelen en uit te voeren. Met het maken en verkopen van de producten zijn cliënten meer in contact met de samenleving gekomen.

Make-A-Wish
Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt.

Reacties