Veel Duitsers en drukte in Venlo en Roermond; Veiligheidsregio bespreekt maatregelen

Foto: © Frank Huizenaar - Archieffoto van eerste lockdown.

In Venlo en Roermond was het zondag behoorlijk druk. Met name veel Duitsers waren in de binnenstad van Venlo en het Designer outlet in Roermond. Met name in Venlo was het té druk, zei burgemeester Antoin Scholten (VVD) van Venlo zondagavond op de regionale omroep L1.

Voor de Veiligheidsregio Limburg Noord vormt deze drukte aanleiding om maandag bij elkaar te komen en maatregelen voor Hemelvaartsdag te bespreken, aldus Scholten, tevens voorzitter van deze Veiligheidsregio. Hemelvaartsdag staat in Roermond en Venlo te boek als “Duitse Dag”, de dag waarop grote aantallen Duitsers naar beide steden komen om er inkopen te doen en te recreëren. “Ik denk dat we donderdag heel goed moeten kijken hoe wij de binnenstad beheersbaar moeten maken”, zei Scholten. “Ik verwacht een hoop Duitse kooptoeristen.”

Maatregelen die genomen zouden kunnen worden is het gereguleerd doorlaten van mensen in bepaalde straten of het afsluiten van straten, aldus Scholten. Hij zei geen mogelijkheden te hebben om Duitsers te ontmoedigen naar beide steden te komen. “Zondag waren er heel veel Duitse kooptoeristen, het was echt wel een soort generale repetitie voor donderdag. Dat betekent wel dat we echt maatregelen moeten gaan nemen”, aldus Scholten.

De VVD-er legde de nadruk op de eigen verantwoordelijkheid van mensen, maar erkende ook, dat handhaven niet goed kan. “We hebben er de capaciteit niet voor en de regelgeving wordt steeds ingewikkelder”, zei hij.

Lees ook: Coronamaatregelingen binnenstad en stadsdeelcentra. 

Bron:ANP via Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen