Venlo Partners; Winnaars raamknutselwedstrijd bekend

Bijna 200 Venlose ramen moest de jury beoordelen voor de raamknutselwedstrijd van Venlo Partners. Het was een omvangrijke klus voor cultuurcoach en collagekunstenaar Rob Benders, museumcurator Shanou Janssen en ontwerper Daan de Haan, maar na een weekend plaatjes kijken – een fotograaf legde alle ramen vast, zodat de jury veilig vanuit huis kon jureren – zijn de winnaars nu bekend.

De zusjes Britt en Lynn Fassotte en Cleo Schouenberg wonnen de twee prijzen in de categorie tot 12 jaar. Michelle van Veggel-Crijnen kwam als beste volwassen inzending uit de bus. Susan Janssen leverde het mooiste raamgedicht. Bij de winnaars wordt deze week een prachtig prijzenpakket afgeleverd met onder meer knutsel- en dinerbonnen. Met de raamknutselwedstrijd daagde Venlo Partners kinderen en volwassenen uit om hun quarantaine tijd creatief in te vullen en kleur te geven aan de Venlose straten.

Hieronder het juryrapport bij de winnende ramen en foto:

KIDS (foto 1): Britt en Lynn Fassotte, Venlo
Verspreid, uiteraard op gepaste afstand, liefde. Dat is wat de jury aansprak aan dit werk. De grootte en de symboliek passen perfect bij de situatie. Het werk is volledig gemaakt van papier, zo kun je zien wat voor mooie werken je kunt maken met een materiaal dat iedereen thuis heeft. Het meisje blaast hartjes de lucht in, die ook weer lijken op een regenboog. Veel liefde voor iedereen.

KIDS (foto 2): Cleo Schouenberg, Venlo
Dit werk straalt een en al kleur uit. Er is gebruik gemaakt van de hele reikwijdte van de armen van een kind. Als er nog meer ramen waren geweest, waren deze vast ook helemaal versierd. Alle aspecten van de lente zijn in het werk te vinden, bloemen, planten en beestjes. Het is een werk waar je meteen vrolijk van wordt, niet alleen in deze tijd.

VOLWASSENEN (foto 3): Michelle van Veggel-Crijnen, Blerick
Wauw, dit werk springt er meteen uit. Heel creatief, door het gebruik van de post-its. Het is heel mooi om te zien hoe het idee uitgevoerd is. Er zit veel tijd in en het is goed uitgedacht. Enerzijds is het een zwaaiende hand, die je opvrolijkt. Maar het laat ook de andere kant zien, de hand zegt ook stop. Kom niet te dichtbij en houdt 1,5 meter afstand.

GEDICHT:(foto 4) Susan Janssen, Tegelen
Het gedicht is speciaal gemaakt voor op het raam. De boodschap sluit aan bij de tijd waarin we nu met iedereen zitten. Een hoopvolle boodschap, die je uitnodigt om na te denken. De vormgeving van het gedicht zorgt ervoor dat je goed moet kijken en zo het gedicht in je op kunt nemen.

Reacties