112

VieCuri-patiënt overleden aan coronavirus

Foto: VieCuri Venlo.

Het dodental als gevolg van het coronavirus is in Nederland opgelopen tot twintig, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag. Sinds zaterdag zijn 8 personen aan de gevolgen van het virus overleden en werden 176 nieuwe besmettingen vastgesteld. Daarmee liep het totale aantal bevestigde besmettingen op tot 1.135.

VieCuri
Eén van de dodelijke slachtoffers is zaterdagavond overleden in een van de ziekenhuizen van Viecuri. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis aan 1Limburg. Het is niet bekend of de patiënt is overleden in het ziekenhuis in Venlo of Venray. Over de identiteit van de overleden patiënt doet het ziekenhuis geen mededelingen.

Testbeleid aangepast
Er worden minder besmettingen gemeld. Een verklaring is dat het testbeleid is aangepast. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Het is nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien. Mensen zijn sinds 12 maart massaal aan het hamsteren, Premier Rutte roept op dit niet te doen.

6000 besmettingen
GGD-directeur Sjaak de Gouw laat aan RTL Nieuws weten dat er 6000 Nederlanders besmet zullen zijn met het coronavirus. Dat is 0,03 procent van de bevolking. Dit getal is zes keer zo hoog als de ruim 1000 besmettingsgevallen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tot nu heeft vastgesteld. Dit aantal ligt hoogstwaarschijnlijk hoger omdat diverse regio’s inmiddels hebben besloten alleen nog maar mensen te testen van 70 jaar of ouder die ook nog eens ernstige ziekteverschijnselen vertonen.

 

Reacties