Rutte: Hamsteren is ‘onnodig en hinderlijk’ stop daarmee!

Foto: © Pixabay.

Diverse inwoners melden dat zij lege schappen aantroffen in de supermarkt, al voor ze open gingen stond men al voor de deur te wachten. Hamsteren? Geen goed idee!

Premier Mark Rutte roept Nederlanders op te stoppen met het hamsteren van bijvoorbeeld wc-papier en voedsel. Dat is niet alleen onnodig, het treft ook “mensen die hard voor ons aan het werk zijn” en na een lange dag de schappen leeg aantreffen, zegt hij.

“Stop daarmee”, zei Rutte na een dag vol berichten over wc-papiertekorten en mensen die grootschalig eten en drinken inslaan. Hij noemt dat gedrag “vervelend”. Het is “niet aardig” voor hulpverleners en anderen die in touw zijn om de coronacrisis het hoofd te bieden, waarschuwt de premier. Die hebben geen tijd om te hamsteren en dreigen daardoor achter het net te vissen.

Het lijkt wel kerstmis, wat een drukte!

Sinds het kabinet donderdag nieuwe, veel ingrijpender maatregelen aankondigde om de opmars van het coronavirus te stuiten, maken supermarkten melding van hamsterende klanten. Veel gekochte producten zijn bijvoorbeeld handgels, zakdoekjes, zeep, reinigingsdoekjes, houdbare producten en toiletpapier.

Venlo
Ook in de gemeente Venlo is het druk in de supermarkten. Voornamelijk schappen met pasta, rijst, pastasausen en blikconcernveren zijn nagenoeg leeg.  Ook diepvriesproducten worden massaal ingeslagen. ” Het lijkt wel kerstmis, wat een drukte” aldus een klant in de supermarkt.

Bron Nieuws.nl

Reacties