Landelijk 959 positieve testen; Noord-Limburg telt 29 besmettingen, testbeleid aangepast

Foto: © Pixabay.

Sinds gisteren zijn 155 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 959.

Twaalf mensen gestorven
Sinds gisteren 2 patiënten overleden aan COVID-19. Dit betrof oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er nu 12 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 136 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Testbeleid aangepast
Vandaag zijn minder nieuwe positieve testen gemeld dan gisteren. Een verklaring is dat het testbeleid is aangepast. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Het is nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien. Mensen zijn sinds 12 maart massaal aan het hamsteren, Premier Rutte roept op dit niet te doen.

Noord-Limburg
Het aantal besmettingen met het coronavirus in (geheel) Limburg is opgelopen tot 104. Dat zijn 37 besmettingen meer dan vrijdag. Het gaat om de grootste stijging tot nu toe in onze provincie.
De cijfers voor Noord- en Midden-Limburg (29 besmettingen) Peel en Maas 10, Horst aan de Maas 3, Venlo 3, Leudal 6, Nederweert 3, Roermond 2, Gennep 1 en Maasgouw 1 .

 

 

Reacties