Landelijk; Opnieuw iemand overleden aan coronavirus; Totaal 382 positief geteste personen

Foto: © Pixabay.

Sinds gisteren zijn er 61 nieuwe patiënten bij het RIVM gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen op 382. In Noord-Limburg zijn momenteel 4 mensen positief getest. Een inwoner van de gemeente Venlo, twee mensen uit de gemeente Leudal en een inwoner van de gemeente Peel & Maas. 

Van de 382 zijn er 161 besmet geraakt in het buitenland. Voor 156 gevallen is de bron onbekend of is onderzoek nog gaande. Ruim de helft daarvan woont in Noord-Brabant. De meeste mensen die positief zijn getest, wonen in de provincie Noord-Brabant: 157 personen. In de provincie Utrecht wonen 55 gemelde gevallen.

Maandag is een patiënt overleden, een 78-jarige met een kwetsbare gezondheid. In totaal zijn nu 4 personen met het coronavirus in Nederland overleden.

Stop met handen schudden!
Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er komt nu een nieuwe maatregel bij. Sinds maandagavond 9 maart 2020 wordt ook opgeroepen om geen handen meer te schudden.

 

Reacties